Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Νεκροί οι δύο δραπέτες κοντά στην Κόνισκα

Νεκροί οι δύο δραπέτες κοντά στην Κόνισκα

Σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς

ekam

Σε αιματηρή συμπλοκή κατέληξε το ανθρωποκυνηγητό των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων. Δυο εκ των δραπετών-δολοφόνων έχουν  ήδη πέσει νεκροί , ενώ δεν είναι σαφές αν οι υπόλοιποι έχουν μετακινηθεί ή είναι εγκλωβισμένοι. Σίγουρα η αστυνομία έχει εντοπίσει και άλλους δύο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η μάχη μεταξύ ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων της Αυτονομίας, του στρατού δόθηκε γύρω στις 9 μ.μ.  κοντά στην Κόνισκα. Η αστυνομία έχει ήδη επιβεβαιώσει την περιοχή 1,5 χιλιόμετρο σε δύσβατο μέρος κοντά στην Κόνισκα και υπογραμμίζει πως από ανταλλαγή πυρών με τα ΕΚΑΜ τραυματίστηκαν θανάσιμα δύο εκ των δραπετών που εμπλέκονται στη  δολοφονία του συμπατριώτη μας αστυνομικού Γ.Ανδριτσόπουλου.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου του χωριού έγινε κανονικός πόλεμος με ριπές αυτομάτων όπλων που ακουγόταν για  ώρα στην περιοχή. Οι κάτοικοι είναι αποκλεισμένοι και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στην περιοχή των γεγονότων. Η επιχείρηση πάντως συνεχίζεται ενώ μεταξύ των νεκρών δεν είναι ο Κόλα.

0212koniska

Νεότερη ενημέρωση:Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που επικαλέιται το newsit.gr οι δύο δραπέτες που έπεσαν νεκροί είναι ο 25χρονος LIKA EDISON και ο 41χρονος MURATAJ ή MURATI ή MURATAZ ή XHAFERI ή NIKAJ ADMIR ή KRISTAQ .

dipli_569_355

Νεότερη ενημέρωση:  Ο 36χρονος Μάριο Κόλα ,στον οποίο αποδίδεται κατά κάποιον τρόπο ηγετικός ρόλος,  δεν είναι μεταξύ των ενκρών και είναι σε εξέλιξη η επιχειρηση για τον εντοπισμό του όπως και των άλλων δύο κακοποιών.  Οι δραπέτες είχαν χωριστεί  σε δύο τουλάχιστον  ομάδες  ενώ οι επικεφαλής της επιχείρησης, όπως αναφέρει το protothema, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι έρευνες να επεκταθούν πλέον και προς την Ευρυτανία .

Νέοτερη ενημέρωση: Ως εξής περιγράφει τη μάχη το defencenet.gr: Οι Αλβανοί είχαν εντοπιστεί αρκετά ενωρίτερα, όπως είχε γράψει το defencenet.gr, αλλά κρίθηκε ότι θα έπρεπε τα αποσπάσματα να περιμένουν να πέσει το σκοτάδι για να έχουν πλεονέκτημα λόγω τη δυνατότητας να επιχειρούν στο σκοτάδι, κάτι που οι κακοποιοί δεν είχαν.

Με την χρήση προηγμένων συστημάτων θερμική όρασης των ΕΤΑ εντοπίστηκαν και εν συνεχεία οι Αλβανοί κακοποιοί κυριολεκτικά θερίστηκαν μέσα στο σκοτάδι.Επίσημα η εξόντωσή τους αποδίδεται στις ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ: Απόσπασμα των ΕΚΑΜ τους εγκλώβισε σε ενέδρα και τους “τελείωσε”. Αυτό αναφέρει η ενημέρωση που έχουμε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Πολύ καλή δουλειά φέρεται να έκανε και ομάδα 8 συνοριοφυλάκων ιχνηλατών που μεταφέρθηκαν από τον Έβρο για την συγκεκριμένη αποστολή.Η μάχη διεξήχθη στην περιοχή Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας και διήρκεσε τουλάχιστον μια ώρα. Οι Αλβανοί κλήθηκαν να παραδοθούν, αλλά άρχισαν να πυροβολούν με ΑΚ-47.Οι Έλληνες ανταπέδωσαν με στοχευμένα πυρά και μετά από σύντομη καταδίωξη οι δύο Αλβανοί εξοντώθηκαν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.