Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Νεκρούς άφησε πίσω της η καταστροφική νεροποντή.

Νεκρούς άφησε πίσω της η καταστροφική νεροποντή.

Δυστυχώς η σφοδρή νεροποντή κόστισε τη ζωή δύο συνανθρώπων μας στο χωριό Ποταμούλα του Δήμου Παρακαμπυλίων, ενώ κινδύνευσαν και άλλες ζωές και προκλήθηκαν πολλές καταστροφές.

Σύμφωνα με το parakampylioi.blogspot.com:
Μεγάλοι όγκοι νερού συσσωρεύτηκαν σχηματίζοντας ορμητικούς χειμάρρους, οι οποίοι δυστυχώς υπερχείλισαν ρέμα μπαζωμένο και παρασύροντας υλικά κάλυψαν την επιφάνεια του οδοστρώματος. Ο χείμαρρος αυτός παρέσυρε δύο συγχωριανούς μας, οι οποίοι επιχείρησαν να περάσουν μια από τις έξι γέφυρες της Ποταμούλας, η οποία είχε καλυφθεί από τα ορμητικά νερά. Το άτυχο ζευγάρι δυστυχώς δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί σε ασφαλές σημείο και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.Το ΙΧ εντοπίστηκε μόλις υποχώρησαν τα νερά σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σημείο. Αντίθετα η σορός του ανδρός εντοπίστηκε πολλά χιλιόμετρα μακριά, κοντά στο χωριό Σαργιάδα, ενώ η γυναίκα έως αυτή τη στιγμή αγνοείται.Επί τόπου από το βράδυ βρίσκεται ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ενώ σήμερα το πρωί πήγαν ενισχύσεις και από την 1η ΕΜΑΚ στην Αθήνα, με δύτες κι άλλο εκπαιδευμένο προσωπικό για το εντοπισμό του ζευγαριού.
Δυστυχώς δεν υπήρχε φυσικό εμπόδιο να συγκρατήσει το χείμαρρο, καθώς το δάσος που βρισκόνταν στο χωριό καταστράφηκε από την πυρκαγιά το καλοκαίρι. Εκτός από το τραγικό αυτό συμβάν, τα ορμητικά νερά κατέστρεψαν ολοσχερώς καλλιέργιες, περιουσίες και εγκαταστάσεις μέσα στο χωριό ενώ πνίγηκαν και πολλά αιγοπρόβατα. Κινδύνεψαν και άλλες ανθρώπινες ζωές ενώ το ύψος του νερού έφτασε ακόμη και τα δύο μέτρα (!)Υπενθυμίζουμε ότι την Ποταμούλα η “εθνική οδός” Αγρινίου-Καρπενησίου( ντροπή σας ρε που την αποκαλείται έτσι) περνάει πάνω από μικρά γεφύρια. Είναι παρατημένη εδώ και δεκαετίες στο έλεος.
Κανένα έργο συντήρησης δεν έχει γίνει έως τώρα, κανένα έργο που να εγγυάται την ασφάλεια μας. Το δε ρέμα που υπερχείλησε είχε τουλάχιστον πέντε χρόνια να καθαριστεί.Την εγκατάλειψη λοιπόν την πλήρωσαν δύο συνάνθρωποι μας που απλά επέστρεφαν σπίτι τους.

Y.Γ. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι δεν λένε να βάλουν μυαλό. Σκοπεύουν όχι μόνο να μη φτιάξουν καινούργιο δρόμο Αγρινίου-Καρπενησίου, αλλά να βελτιώσουν ( άκουσον άκουσον) τον ήδη υπάρχοντα ( ο οποίος βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και είναι αυτός όπου καλύφθηκε χθες με νερά) εκεί που προορίζονταν τα πρώτα χιλιόμετρα Αγρίνιου-Καρπενησίου να τα διασχίζει κανείς με μέση ταχύτητα 90 χιλιόμετρα την ώρα, τώρα λέει η δυνατότητα πέφτει στα 70(!). Αρχίσαν οι εκπτώσεις τη στιγμή που χάνονται ανθρώπινες ζωές και όλη η περιοχή έχει αποκοπεί οδικά αυτή τη στιγμή(!).

Ας μπεί επιτέλους η ανθρώπινη ζωή και ασφάλεια σε προτεραιότητα, αν θέλουμε να λεγόμαστε κράτος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.