Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου: “Ο φετινός Μάιος κρίνεται ως ο πιο σημαντικός μήνας των τελευταίων ετών, ας ενεργοποιηθούμε”

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου: “Ο φετινός Μάιος κρίνεται ως ο πιο σημαντικός μήνας των τελευταίων ετών, ας ενεργοποιηθούμε”

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου

1978308_489727174464915_1411580942_oΔε κλείνουμε τα μάτια μας, δε κλείνουμε τα αυτιά μας, δε σωπαίνουμε σε ότι θεωρούμε στραβό σε αυτό τον κόσμο. Λίγες ημέρες μετά την Πρωτομαγιά όπου στο Βερολίνο τιμητικά αγωνιζόμενοι τοποθέτησαν στην κορυφή της πορείας ένα μπλοκ Ελλήνων, οι λαοί της ηπείρου μας γίνονται μάρτυρες του πιο αποτρόπαιου success story της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εμείς ως αγωνιζόμενοι από την Ελλάδα πρέπει να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους μαχόμενους αντιφασίστες σε όλη την Ουκρανία. Στην Ουκρανία και την Οδησσό, όπου υπάρχουν και χιλιάδες Έλληνες, το αυγό του φιδιού έχει εκολαφθεί εδώ και καιρό. Η Ε.Ε. για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της δε διστάζει να συνεργαστεί ακόμα και με κυβέρνηση που χωρίς καμία συγκάλυψη συνεργάζεται με ακροδεξιές ομάδες. Μπορεί κανείς να φανταστεί το μέγεθος του σκότους και του εκφοβισού που επικρατεί στην Ουκρανία, αν αναλογιστεί ότι ο πρώτος νόμος που πέρασε η εν λόγω κυβέρνηση ήτανε να ποινικοποιήσει το Κομουνιστικό Κόμμα. Η Ε.Ε. πατώντας στον ανεπτυγμένο αντικομμουνιμό, που ποτέ δε νικήθηκε ύστερα από την πτώση της ΕΣΣΔ , κρύβει ότι 20 και πλέον χρόνια μετά, αυτό που φταίει για την μη ανάπτυξη αυτών των εξαθλιωμένων χωρών είναι ακριβώς το αντίθετο δηλαδή οι όροι της ελεύθερης αγοράς. Η Ε.Ε. θέλωντας να ελέγξει την περιοχή, όξυνε τις εσωτερικές αντιθέσεις μεταξύ Ρωσόφωνων και Ουκρανών αναδεικνύοντας έτσι την ακροδεξιά συμμορία του Δεξιού Τομέα.

Τι σχέση έχουν αυτά με εμάς; Ακριβώς την ίδια. Παρόμοια συμφέροντα εξυπηρετεί και η Χρυσή Αυγή, παρόμοιες τακτικές εφαρμόζει και το ελληνικό κατεστημένο. Η Ε.Ε., πιο συγκεκριμένα το ευρωπαϊκό κεφάλαιο μη μπορώντας να διαχειριστεί τη δομική κρίση του συστήματός του, καταφεύγει σε φασιστικές λύσεις που οδηγούν στην ανθρωποφαγία και τον κοινωνικό κανιβαλλισμό. Πιο απλά και κατανοητά, να τρώγονται μεταξύ τους άνεργοι άνθρωποι με εργαζομένους των 300 ευρώ για το ποιος θα επιβιώσει , κάθε φορά κάτω από διαφορετικό ιδεολόγημα. Επίσης, το να πνίγονται μανάδες με παιδιά στα νερά του αιγαίου πελάγους αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο θεωρείται ακροδεξιά πολιτική, η οποία κατατάσσει την Ελλάδα ως το πρώτο ”ανάχωμα” κατά των εισβολέων, οι οποίοι έχουν στόχο τον βορρά της Ευρώπης. Δεν μας τιμά ούτε ως λαό ούτε ως έθνος η άσκηση αυτής της πολιτικής που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Οι νέοι και οι νέες του Αγρινίου πρέπει να είναι μπροστάρηδες σε έναν αγώνα που στόχος του θα είναι να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές λιτότητας και θα φέρει πρώτα από όλα την ηθική ανατροπή στο πολιτικό σύστημα. Μόνο έτσι θα πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, μόνο έτσι θα χτίσουμε το μέλλον που μας αξίζει. Ο φετινός Μάιος κρίνεται ως ο πιο σημαντικός μήνας των τελευταίων ετών, ας ενεργοποιηθούμε.

Γραφείο τύπου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.