Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αγρινίου: Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο

Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αγρινίου: Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο

κατάλογοςΑνακοίνωση της  Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αγρινίου για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του  Πάυλου Φύσσα:
Ο Παύλος Φύσσας συνάντησε τους Κάρλο Τζουλιάνι και  Αλέξανδο Γρηγορόπουλο στους στίχους του, και δυστυχώς έμελλε να τους συναντήσει και στην ιστορία. Ένα χρόνο πριν ένας φασίστας μέλος της χρυσής αυγής σκότωσε έναν εργάτη, μουσικό που οι στίχοι του δεν άρεσαν στο κόμμα τους και την ιδεολογία τους.  Αν κάναμε μια ανάλυση τώρα αυτή θα ήτανε ότι αυτό το γεγονός ήτανε η κορύφωση των πογκρομ απέναντι σε μετανάστες και επιθέσεων σε οποιδήποτε πραγματικό αγωνιζόμενο άτομο ή κίνημα της ελληνικής κοινωνίας.
Από την Οκτωβριανή επανάταση , την Ισπανία του ’36 , τον Μάη του ’68 μέχρι την Γένοβα , το Δεκέμβρη του Αλέξη, την Αραβική άνοιξη και το αντιφασιστικό μέτωπο της Ουκρανίας οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι έχουμε υποχρεώση απέναντι στην ιστορία να κλείσουμε το φίδι στην τρύπα του.
Πριν την ολική ρήξη της ακροδεξιας κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου οφείλουμε να θυμίσουμε ότι σε αυτό το τόπο φασίστες δε χωράνε. Η Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αγρινίου βάζει σα κύριο αίτημα των διαδηλώσεων αυτής της εβδομάδας , το κλείσιμο των γραφείων της χρυσής αυγής στο Αγρίνιο. Η αναμετάδοση και προβολή  ιδεολογιών μίσους και βίας συνιστά συνενοχή στο μέτωπο ενάντια στην κοινωνία που κανονικά οφείλουμε να τις φιμώσουμε. Η δημοκρατία πρέπει να διαφυλάττει την Αλληλεγγύη και την Ειρήνη χωρίς να ποινικοποιεί την γλώσσα ανάγοντας σε βία και τρομοκρατία οποιαδήποτε κοινωνική αντίσταση.
Καλούμε όλες τις Νέες και τους Νεους αυτής της πόλης να συμμετέχουν ενεργά στο κίνημα αντίστασης στον εκφασισμό της κοινωνίας, αυτή την εβδομάδα με αποκορύφωση τις πορείες κινημάτων και φορέων την ημέρα επαιτείου από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
«Οι κοινωνικές διεργασίες δεν μπορεί να εμποδιστούν ούτε από το έγκλημα, ούτε από τη δύναμη. Η ιστορία είναι δική μας, και οι άνθρωποι κάνουν την ιστορία.»

Γραφείο τύπου Νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αγρινίου

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ & ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου.
Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας: E – mail: nsyriza_agriniou@hotmail.gr
Τηλ.2641046555
Διεύθυνση: Σαλάκου 2
Facebook: https://www.facebook.com/nsyriza.agriniou?fref=grp_mmbr_list

http://neolaiasyriza.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.