Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Νεροτριβές γύρω από τη λίμνη Τριχωνίδα(vid)

Νεροτριβές γύρω από τη λίμνη Τριχωνίδα(vid)


Ένα εκπληκτικό αφιέρωμα για τις νεροτριβές γύρω από τη λίμνη Τριχωνίδα παρουσιάζει το Blog demi-zouzounews.blogspot.com
Όπως το ίδιο αναφέρει: “Στην προ βιομηχανική περίοδο στην Ελλάδα, οι νεροτριβές και οι νερόμυλοι αποτελούσαν τις πιο συνήθης υδροκίνητες εγκαταστάσεις.
Οι νεροτριβές ήταν υπαίθριες ή στεγασμένες και Χρησίμευαν για το πλύσιμο των ρούχων και την επεξεργασία των μάλλινων υφαντών στο στάδιο κατασκευής τους.(Για να αφρατέψουν)
Συνέβαλαν σημαντικά στην καθημερινή οικονομική και κοινωνική ζωή καθώς παράλληλα με το πλύσιμο των ρούχων ήταν κι ένας χώρος συνεύρεσης κυρίως των γυναικών.
Ακόμα και στη σημερινή εποχή πολλοί άνθρωποι ακολουθούν των παραδοσιακό τρόπο πλυσίματος των ρούχων τους. Οι νεροτριβές του παρελθόντος ξαναγεννιούνται και γίνονται τα βιολογικά πλυντήρια του σήμερα.

Στο βίντεο θα δείτε τη νεροτριβή της Αγίας Σοφίας, που λειτουργεί με τον παραδοσιακό τρόπο, τις νεροτριβές και τους νερόμυλους στην Κάτω Μυρτιά του Βασίλη Κωνσταντόπουλου η οποία λειτουργεί επίσης με τον παραδοσιακό τρόπο από το 1771, χρησιμοποιώντας τα νερά των καταρρακτών του Διχαλορέματος που έρχονται από τον βράχο της Ελεούσας καθώς επίσης και μια σύγχρονη νεροτριβή του Δημήτρη Σκαρναβή στο κάτω Κεράσοβο, η οποία λειτουργεί με νερό από γεώτρηση.

Απολαύστε ένα υπέροχο ταξίδι με πολύ πράσινο και τρεχούμενα νερά στο οδοιπορικό του zouzounews γύρω από τη λίμνη Τριχωνίδα.”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.