Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας αντιδρούν στη μεταφορά των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου

ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας αντιδρούν στη μεταφορά των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου

Από τις ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της ΝΔ έγιναν γνωστά τα εξής:

Πανεπιστήμιο-Δυτικής-ΕλλάδαςΗ ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας παρακολουθεί με αγωνία τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου.
Δυστυχώς, αν και υπήρχαν διαβεβαιώσεις προς όλες τις κατευθύνσεις και ιδιαίτερα προς την τοπική κοινωνία από την Κυβέρνηση, ότι θα συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία των Τμημάτων με έδρα το Αγρίνιο, έκπληκτοι πληροφορούμαστε τη νέα δυσάρεστη εξέλιξη, η οποία έρχεται μάλιστα μέσω ενεργειών ενός Πρυτάνεως.
Το «πολεμικό κλίμα», το οποίο έχει δημιουργηθεί για ενδεχόμενη μετακίνηση των τριών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών από το Αγρίνιο στην Πάτρα, παραμένει και αυτό που πλέον απομένει είναι η τελική απόφαση, η οποία θα δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας.
Η οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη θα βαρύνει αποκλειστικά τη Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεσμεύτηκε στο λαό της Αιτωλοακαρνανίας.
Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ενισχύσει το Πανεπιστήμιο με έργα και όχι μένοντας μόνο στα λόγια.
Σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στην άδικη αυτή απόφαση, η οποία πλήττει την Αιτωλοακαρνανία, βρίσκεται και η ΝΟΔΕ Αχαϊας. Οι Πρόεδροι των ΝΟΔΕ, κ. Σύρρος και κ. Μάκκας, μετά από τη συνάντησή τους εκφράζουν την αντίθεσή τους στη νέα αυτή εξέλιξη και ενώνουν τις φωνές τους απέναντι στον εμπαιγμό της Συγκυβέρνησης.
Σε κοινή δήλωσή τους οι δύο Πρόεδροι επισημαίνουν ότι και οι δύο Νομοί δικαιούνται να φιλοξενούν Πανεπιστημιακά Τμήματα και να επωφελούνται από τις επιστημονικές γνώσεις, οι οποίες αποτελούν εφαλτήριο εξέλιξης και ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.
Καλούν τους τοπικούς φορείς, τους Βουλευτές των δύο Νομών αλλά πρωτίστως εκείνους της Συμπολίτευσης να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα της Αιτωλοακαρνανίας να μην γίνει αποδεκτή η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία εισηγείται τη μεταφορά των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: « Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική. Και η λογική για την Αιτωλοακαρνανία είναι να παραμείνουν ισχυρά τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου και του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.