Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

ΝΟΔΕ: Ο κ. Τσίπρας συντήρησε τη στρατηγική του λαϊκισμού

ΝΟΔΕ: Ο κ. Τσίπρας συντήρησε τη στρατηγική του λαϊκισμού

Αιχμηρή ανακοίνωση για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο εξέδωσε η ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ. Έχει ως εξής:

κατάλογοςΤο Αγρίνιο επισκέφτηκε το Σάββατο ο κ. Τσίπρας για  να μας γνωστοποιήσει τις προθέσεις του για τη χώρα και την Αιτωλοακαρνανία. Χωρίς να επισκεφτεί την πρωτεύουσα του Νομού, που ήταν αίτημα και των τοπικών του στελεχών, προσπέρασε, για να πραγματοποιήσει την ομιλία του και να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του να επισκεφτεί  το Νομό.

Συνεχίζοντας την προσφιλή του τακτική, συντηρώντας τη στρατηγική του λαϊκισμού, άρχισε να κατηγορεί την Κυβέρνηση, μιλώντας για παροχές που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Μίλησε για αύξηση του κατώτατου μισθού, για αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, για 13η σύνταξη και άλλα κοινωνικά μέτρα που έχει κοστολογήσει στα 12 δις ευρώ. Για το πού θα βρεθούν τα χρήματα,  μας είπε ότι θα τον βοηθήσει η  πολιτική του βούληση. Θυμίζουμε ότι αυτά τα είχαμε ξανακούσει στο παρελθόν. Τότε λεγόταν «λεφτά υπάρχουν», τώρα λέγεται «πολιτική βούληση».

Μας είπε ότι δεν κινδυνεύουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πολιτών χωρίς να διαψεύσει πρωτοκλασάτο στέλεχός του που μιλούσε για εσωτερικό δανεισμό.

Μας είπε ότι δεν υποστηρίζεται και δεν έχει καμιά σχέση με τα «μεγάλα τζάκια» ξεχνώντας εντέχνως ότι μέλη μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών έσπευσαν να δηλώσουν τη συμπάθειά τους στο πρόσωπό του και ότι ενδεχομένως να τον ψήφιζαν.

Ανέφερε ότι η Ελλάδα που θα αναλάβει είναι μια κατεστραμμένη χώρα. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεται, όπως και ο κ. Παπανδρέου, όταν έλεγε για διαφθαρμένους Έλληνες, τo πρόβλημα που δημιουργούσε. Προφανώς δεν υπολογίζει την ψυχολογία των αγορών και το αντίκτυπο στην οικονομία.

Παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα δεν είναι σε καμιά περίπτωση μια κατεστραμμένη χώρα, όπως την  παρουσιάζει ο κ. Τσίπρας. Με τις θυσίες όλων μας καταφέραμε να σταθούμε στα πόδια μας και να παρουσιάσουμε οικονομικά αποτελέσματα που εντυπωσιάζουν:

 • Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μέσα στις πιο πλούσιες χώρες κατέχοντας τη 40η θέση.
 • Στην Ελλάδα ανήκει το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο λιμάνι της Ευρώπης, ο Πειραιάς.
 • Η Ελλάδα ανάμεσα στα 34 μέλη του ΟΟΣΑ κατέχει την πρώτη θέση σε μεταρρυθμίσεις, αναγκαία προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων, ενώ κατέχει την 3η θέση σε απορροφητικότητα Ευρωπαϊκών κονδυλίων.
 • Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με βαθιές τομές κατόρθωσε από την 100η θέση στον τομέα της ανταγωνιστικότητας να βρίσκεται σήμερα στην 61η.
 • Αξίζει να θυμίσουμε και τα μεγάλα έργα υποδομών, όπως  η Ιόνια οδός, ένα αναπτυξιακό έργο που θα μας ενώσει με τα μεγάλα εθνικά δίκτυα.
 • Επίσης, ολοκληρώνονται δεκάδες έργα ΣΔΙΤ, ενώ 175 Projects προϋπολογισμού 42 δις έχουν υποβληθεί στο ταμείο Γιούγκερ που περιλαμβάνει 315 δις.

Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν δείκτες και μεγάλα έργα που είναι πλέον πραγματικότητα και κάνουν τη χώρα σίγουρη και αξιόπιστη, προκειμένου να γίνουν επενδύσεις.  Αυτή η χώρα μόνο προς την καταστροφή δε βαδίζει.

Αναφερόμενος  στην Αιτωλοακαρνανία, ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε να δημιουργήσει τράπεζα ειδικού σκοπού για τους αγρότες. Μια ακόμη πρωτοτυπία του ΣΥΡΙΖΑ που αποτυπώνει επαρκώς την παντελή έλλειψη λογικής και οικονομικής γνώσης. Σε μια εποχή που μεγάλες τράπεζες με πορεία δεκαετιών στην Ελληνική οικονομία σπεύδουν να συγχωνευθούν, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την Ευρωπαϊκή κρίση, ο κ. Τσίπρας θα δημιουργήσει μια κρατική τράπεζα.

Ανέφερε επίσης ότι θα βοηθήσει στην επαναλειτουργία του ΓΟΕΒ ΑΧΕΛΩΟΥ. Να πληροφορήσουμε τον κ. Τσίπρα ότι ο ΓΟΕΒ δεν είναι υπό διάλυση αλλά λειτουργεί κανονικά με 7μελές διοικητικό συμβούλιο με απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Έκανε λόγο για τα φράγματα που υπάρχουν στην Αιτωλοακαρνανία δηλώνοντας ότι μεθοδεύεται να τα διαχειριστεί το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό πρώτη φορά ακούγεται στην Αιτωλοακαρνανία και απορούμε γιατί αναφέρθηκε. Το μέλλον θα δείξει….

Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι με αγωνία περιμέναμε να ακούσουμε τη θέση του κ.Τσίπρα για την εκτροπή του Αχελώου μιας και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο ευαίσθητη σε περιβαλλοντικά θέματα αλλά ούτε κουβέντα…

Με αυτές τις θέσεις ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε την περιοχή μας συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Χώρα.….

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΟΔΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Χημικός

  Κι όμως. 120 δευτερόλεπτα αρκούν για να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες πως η πατρίδα τους οδηγήθηκε στον μνημονιακό όλεθρο.
  – 6,5 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας,

  – 2,4 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν φορολογικές οφειλές που δε μπορούν να εξυπηρετήσουν,

  – για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους έχει επταπλασιαστεί ο φόρος εισοδήματος από το 2010, για τους ελεύθερους επαγγελματίες έχει εννιαπλασιαστεί,

  – μέσα σε 4 χρόνια έγιναν τόσες πολιτικές επιστρατεύσεις, όσες είχαν γίνει τα προηγούμενα 36 χρόνια

  – το σύνολο των τοκοχρεολυσίων που πρέπει να πληρώσουμε για την περίοδο 2013-2030 είναι 340,8 δις ευρώ!

  Ο εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ και υποψήφιος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Α’ Πειραιά, Γιώργος Χρηστοφορίδης, σε ένα δίλεπτο ρεπορταζιακό καταιγισμό, αποδεικνύει το μνημονιακό έγκλημα που συντελέστηκε στην Ελλάδα:

  Δείτε και διαδώστε το βίντεο – γροθιά στις μνημονιακές πολιτικές

  120 δευτερόλεπτα γεμάτα αποδείξεις για το πως κατέστρεψαν ενσυνείδητα την Ελλάδα αλλά και το μέγεθος της καταστροφής.

  ……αντιγραφή έκανα…αλλά

  ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;;

 2. ψυχιατρος

  Αγαπητε κυριε Χημικε, ολα αυτα που μας παραθετεις στο σχολιο σου, ειναι το αποτελεσμα της Κρισης και οχι τα αιτια που μας οδηγησαν στην κρηση τα οποια δεν εξαλειφτηκαν και συνεχιζουμε να παραγουμε και χρεος και κριση !!

  Πως θα απεμπλακουμε απο την Κριση και τα χρηματα της βοηθειας των Ισπανων, των Λιθουανων,, των Πορτογαλων και οχι μονο της “μανταμ Μερκελ” ;;;; Με 3 εκ. Συνταξιουχους με τους περισσοτερους να εχουν βγει στην συνταξη πριν τα 60 ετη, του Δημοσιου πριν απο τα 55, τα 50 η και τα 40 για καποιες γυναικες ;;; Οταν σημερα ακομα βγαινουν στη συνταξη απο το Δημοσιο στα 49 ;;; Με μαιμου συνταξεις ;;; Μεχρι το καλοκαιρι οι συνταξιουχοι θα ειναι 3,5 εκ και οι Δημοσιοι υπαλληλοι κοντα στις 800.000 ;;;
  Ποιος θα σηκωσει το βαρος της μισθοδοσιας ολων αυτων, των ανεργων που ειναι αλλο 1,5 εκ. με επιδοματα ;;; Οι ελευθεροι επαγγελματιες που πια δεν βγαζουν μια η οι ιδιωτικοι υπαλληλοι που ειναι απληρωτοι και ανασφαλιστοι ;;
  Φτασαμε σε αυτο το σημειο αγαπητε κυριε, οχι γιατι εφαρμοσαμε το μνημονιο αλλα γιατι δεν το εφαρμοσαμε, με το ΠΑΣΟΚ να πιεζει προκειμενου να σωσει την δικη του εκλογικη βαση των διορισμενων και βολεμενων που τελικα τρεχει στον ΣΥΡΙΖΑ να περισωσει τα παρασιτικα του κεκτημενα!!
  Στις εκλογες φτασαμε γιατι εγινε κατανοητο απο το διορισμενο κοπριταριο οτι ηλθε η ωρα τους και δεν υπηρχαν αλλες δικαιολογιες αλλα και τα υποζυγια των φτωχοσυνταξιουχων και των ιδιωτων στεγνωσαν!!
  Πειτε επιτελους στον χαζο και αγραμματο λαο που σας στηριζει και εσας και τον ΣΥΡΙΖΑ την αληθεια !!! Φτωχοκαπηλοι !!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.