Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Νομικά για τις «Θεσμοφοριάζουσες» θα κινηθεί ο δήμος Μεσολογγίου

Όπως έγινε ήδη γνωστό σήμερα ακυρώθηκε η παράσταση «Θεσμοφοριάζουσες» που προγραμματίζονταν για την ερχόμενη Πέμπτη στο Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων στα πλαίσια του καθιερωμένου Φεστιβάλ. Έγινε επίσης γνωστό πως για την εξέλιξη υπήρξε μεγάλη δυσαρέσκεια στο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
thesmoforiadouses_2014Για το θέμα ωστόσο πριν λίγα λεπτά υπήρξε ανακοίνωση του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στην οποία αναφέρει πως ενημερώθηκε αιφνιδίως σήμερα από την παραγωγή της παράστασης «Θεσμοφοριάζουσες» πως η παράσταση αναβάλλεται λόγω του ότι ο πρωταγωνιστής Γιώργος Κιμούλης πρέπει να αναχωρήσει για το Λονδίνο για ένα ζήτημα που αφορά την κόρη του. Μετά απο έλεγχο στο διαδίκτυο οι αρμόδιοι του δήμου ανακάλυψαν ότι η παράσταση θα γίνει κανονικά, όχι στο Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων, αλλά στο Κηποθέατρο Λάρισας, από όπου είχε αναβληθεί στις 18 του μήνα, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.
Μετά από αυτή την συμπεριφορά η δημοτική αρχή, όπως υπογραμμίζει, θα κινηθεί νομικά εναντίον της παραγωγής, με βάση και το συμφωνητικό που έχει υπογραφεί και από τις δυο πλευρές.
Ο αντιδήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παντελής Καρατσόλης δήλωσε σχετικά: «Καταγγέλλω τον πολιτιστικό τυχοδιωκτισμό ορισμένων ανθρώπων του χώρου αυτού, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος, προσβάλλοντας θεσμούς αναγνωρισμένους πανελλαδικά, όπως είναι το Φεστιβάλ Οινιάδων, απαξιώνοντας τους πολίτες του δήμου Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής, που τιμούν και σέβονται το Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων, και το, επί 28 χρόνια, μοναδικό Φεστιβάλ. Ο τόπος μας είναι Ιερός, όπως και το Φεστιβάλ Οινιάδων και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να επιδεικνύει ασέβεια σε βάρος του τόπου μας».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.