Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Νοσοκομείο Αγρινίου:”Εφημερίες θα πληρώνονται μόνο όσοι τις κάνουν!”

Νοσοκομείο Αγρινίου:”Εφημερίες θα πληρώνονται μόνο όσοι τις κάνουν!”

 

Τι λέει  η διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου για εφημερίες και διασύνδεση. Μηνυτήρια αναφορά  σε γιατρό από το διοικητή για μη προσέλευση και εγκατάλειψη θέσης.

 

Tις τελευταίες μέρες στην επικαιρότητα έχουν επανέλθει προβλήματα στη λειτουργία των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου. Από τη μια ακούγονται διαρκώς προσπάθειες “απόσχισης” του Νοσοκομείου Μεσολογγίου από διάφορες πλευρές, γιατί το σχήμα εκτιμούν ότι  δεν είναι λειτουργικό και από την άλλη χτες υπήρξαν καταγγελίες μέσα από συνέλευση γιατρών για μεροληπτική συμπεριφορά και πρακτικές διαχωρισμού και υποβάθμισης του επιστημονικού προσωπικού.

Το agrinionews.gr σε επικοινωνία του με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κραμποκούκη ζήτησε τη γνώμη του πάνω σε αυτά τα θέματα: “Σε ότι αφορά το δεύτερο μέρος” μας δήλωσεο κ. Κραμποκούκης “νομίζω ότι τη απάντηση την έδωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών  γιατρών  κ. Αγγελάκης που κάλεσε όποιον έχει στοιχεία και συγκεκριμένες καταγγελίες να τις εκφράσει επισήμως, ενώ κάλεσε και τους γιατρούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εγώ μπορώ να π ω μόνο ότι το πάρτι τελείωσε, δεν υπάρχουν λεφτά για εφημερίες που δεν γίνονται και όπως είπε και ο κ. Αγγελάκης εφημερίες θα πληρώνονται μόνο όσοι τις κάνουν! Δεν υπάρχει κανένα γενικευμένο πρόβλημα με τους γιατρούς,  παρά μόνο περιπτώσεις όπως εκείνη που διαπίστωσα ένα προηγούμενο Σάββατο με γιατρό που δεν είχε έρθει στην εφημερία του ή σε άλλη περίπτωση που είχε φύγει χωρίς να αντικατασταθεί. Έχω κάνει και μήνυση για το συγκεκριμένο θέμα γιατί υπεύθυνος είμαι εγώ. Το όλο θέμα ξεκίνησε γιατί κάποιος αντέδρασε όταν προσθέσαμε μια ακόμη ενεργή εφημερία, από 5+2 που ήταν,  γιατί σε μια πόλη 120 χιλιάδων δεν μπορεί να μένει η καρδιολογική μας κλινική χωρίς κάλυψη και να χρειάζεται για 10 μέρες να μας καλύπτει το Μεσολόγγι, όπως έγινε πρόσφατα. Οι εφημερίες από το σπίτι δεν μας καλύπτουν πλέον και οι γιατροί που δουλεύουν και καλύπτουν τις ανάγκες πρέπει και να πληρώνονται. Οι πρακτικές που είχαμε συνηθίσει όλοι μας έφεραν εδώ. Όπως είπε και ο κ. Αγγελάκης δεν είναι πρόθεσή μου να τσακώνομαι με κανένα, αλλά οι εποχές άλλαξαν και αυτό αφορά όλες τις ειδικότητες αλλά και τις διοικήσεις που είχαν μάθει να δουλεύουν αλλιώς.”

Στο θέμα του νοσοκομείου Μεσολογγίου πάντως ο κ. Κραμποκούκης εκτίμησε ότι το υπαρκτό πρόβλημα είναι η καίρια έλλειψη ενός γιατρού που λείπει από την Παθολογική κλινική. “Όμως εγώ πρέπει να ρωτήσω. Το πρόβλημα είναι  η διασύνδεση; Η διασύνδεση λύνει προβλήματα και δεν προσθέτει, ειδικά στην εποχή μας. Τόσα χρόνια που δεν υπήρχε η διασύνδεση γιατί δεν ήταν οι γιατροί που έπρεπε στις θέσεις που έπρεπε; Ήταν επανδρωμένη η Παθολογική στο Μεσολόγγι; Έγιναν οι μετακινήσεις που έπρεπε; Δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι κάποιος τίτλος εγώ ξέρω ότι το πρόβλημα που είναι υπαρκτό το έχουμε αναφέρει και αν όλα πάνε καλά και οι εκλογές βγάλουν κυβέρνηση,  θεωρώ ότι θα πάψει και το έλλειμμα του γιατρού στη Παθολογική” ανέφερε ο διοικητής των νοσοκομείων Αγρινίου-Μεσολογγίου που δεν θέλησε να σχολιάσει την επιμονή φορέων για διαχωρισμό των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων, κάνοντας απλά λόγο για “εμμονή με το ποιος είναι διοικητής και αν υπάρχουν δύο οργανισμοί ή ένας”.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.