Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021

Νοσοκομείο: Ενημερώθηκε για τις ελλείψεις ο Γεωργιάδης, ζήτησε οικονομία…(φωτό-video)

Νοσοκομείο: Ενημερώθηκε για τις ελλείψεις ο Γεωργιάδης, ζήτησε οικονομία…(φωτό-video)

4 5Την πρώτη του επίσκεψη στο Νοσοκομείο Αγρινίου με την ιδιότητα του υπουργού Υγείας έκανε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, έστω και σε μία παρουσία έκτακτη και με σαφή στόχευση να εκφράσει τη στήριξή του στο υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος τον συνόδευε στην περιοδεία του στο Αγρίνιο.
‘Άλλωστε με την επίσκεψή του στην Αιτωλοακαρνανία και το νέο Νοσοκομείο Αγρινίου, ολοκλήρωσε την διήμερη επίσκεψή του στη Δυτική Ελλάδα ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, που έφτασε στην περιοχή ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη, προκειμένου να επισκεφθεί μονάδες υγείας της Περιφέρειας και να συνομιλήσει με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της «μάχης» για τη δημόσια υγεία και περίθαλψη.
Μετά τη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμά και πριν την επίσκεψη του στο εκλογικό κέντρο του Ανδρέα Κατσανιώτη, ο Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε στο Νοσοκομείο. Εκεί τον υποδέχθηκε η διοίκηση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, ο διοικητής Γ.Βλάχος, ο αναπληρωτής διοικητής Γ.Κυριακόπουλος και εκπρόσωποι του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Η συνάντηση είχε χαρακτηριστικά άτυπης επαφές καθώς δεν έγινε με το διοικητικό συμβούλιο αλλά ήταν ανοιχτή στους παρόντες και τους δημοσιογράφους, με τον διοικητή του Νοσοκομείου να θέτει τέσσερα κυρίως αιτήματα, την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, την πλήρωση θέσης ιατρού ή έστω την απόσπασή του για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, την ενίσχυση με έναν γιατρό για τη ΜΕΘ και την αλλαγή του Οργανισμού ώστε αντί των 170 κλινών να προβλέπονται 230, όσα δηλαδή εξυπηρετούνται τώρα για να υπάρξει και η ανάλογη ενίσχυση σε νοσηλευτικό προσωπικό. Φυσικά μια σειρά επιμέρους προβλημάτων δεν τέθηκαν από το διοικητή, ίσως σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης όταν είναι γνωστό πως καταγράφονται βασικότατες ελλείψεις υλικών στο Νοσοκομείο.
Ο κ.Γεωργιάδης πάντως έδειξε γνώστης των βασικών ζητημάτων, ανέφερε πως οι αλλαγές στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων είναι στις σκέψεις του υπουργείου για το προσεχές διάστημα, η θέση γιατρού στη ΜΕΘ θα πληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα ενώ αναμένεται να επιλυθεί το θέμα με την έλλειψη γιατρού στη Μονάδα Τενχητού Νεφρού με απόσπαση ένα δεν εγκριθεί το αίτημα για θέση γιατρού.Στο βασικότερο όμως ζήτημα, το οικονομικό κάλεσε τη διοίκηση να είναι προσεκτική στις δαπάνες της, να μη γίνεται σπατάλη ώστε το ποσό που θα απαιτηθεί να μην είναι μεγάλο καθώς θα χρειασθεί «να κοπεί από κάπου αλλού», όπως χαρακτηριστικά είπε.
Πάντως ο υπουργός Υγείας μάλλον απορημένος πήρε γεύση από τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των Νοσοκομείων Αγρινίου-Μεσολογγίου που μόνο ως διασυνδεόμενα δεν φαντάζουν καθώς γιατροί του Αγρινίου διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός πως ιατροί του Μεσολογγίου (έγινε λόγος για συγκεκριμένες κλινικές) δεν έρχονται προς ενίσχυση εφημεριών με αρκετή κουβέντα να γίνεται για το γυναικολογικό-μαιευτικό τμήμα. Ο Γ.Κυριακόπουλος υπεραμύνθηκε των γιατρών του Μεσολογγίου αλλά ο υπουργός Υγείας σαφώς απορημένος ανέφερε πως «για να επιλύονται αυτά δεν θα πρέπει να περιμένετε να έρθει ο υπουργός αλλά να τα συζητάτε μεταξύ σας».
Στη συνάντηση στο Νοσκομείο παρόντας ήταν και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης , συνεργάτες του υπουργού, ο διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας Ν.Κατσακιώρης, στελέχη της παράταξης Κατσανιώτη όπως ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και κομματικοί παράγοντες της ΝΔ.

Κατά την είσοδο του υπουργού παρευρισκόμενος τον προσέγγισε καλώντας τον να δειξει ενδιαφέρον για τα προβλήματα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού
Κατά την είσοδο του υπουργού παρευρισκόμενος τον προσέγγισε καλώντας τον να δειξει ενδιαφέρον για τα προβλήματα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

3

26 7 8

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.