Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Ντάριο Φο "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" στο κηποθέατρο του Δημοτικού Πάρκου

Ντάριο Φο "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" στο κηποθέατρο του Δημοτικού Πάρκου
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΄΄ Γιορτές Καλοκαιριού 2009΄΄ παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση
«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!!»

την Τρίτη 23 Ιουνίου ώρα 9.00 μ.μμ στο Κηποθέατρο του Δημοτικού Πάρκου

Οι «Ρομπέν των Super Markets», εξορμούν σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, με σύνθημα: «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!!».

Από τις 23 Ιουνίου, η θρυλική κωμωδία του Ντάριο Φο, που γράφτηκε και αναφέρεται στην Ιταλία των αρχών της δεκαετίας του ’70, αλλά που είναι ιδιαίτερα επίκαιρη και για τη σημερινή Ελλάδα, ανεβαίνει ως… αντίδοτο, στην ακρίβεια και την μελαγχολία της εποχής.

Έργο κοινωνικής διαμαρτυρίας και ταυτόχρονα μια υπέροχη φάρσα, έρχεται να ξορκίσει τα κακώς κείμενα, με νοικοκυρές που ψωνίζουν στο σούπερ μάρκετ αλλά… ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, με συζύγους νομοταγείς που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, με εγκυμονούσες-εξπρές, με καλούς αστυνομικούς και κακούς μπάτσους, με νεκροθάφτες και φέρετρα γεμάτα τρόφιμα και ένα σωρό άλλα, που η θεατρική φαντασία του Ντάριο Φο έχει επινοήσει σε αυτή του την κωμωδία.

Μια κωμωδία από τις πιο καλές του σύγχρονου ευρωπαϊκού θεάτρου, που γράφτηκε και πρωτοπαίχθηκε από τον ίδιο και την σύντροφό του στη σκηνή και τη ζωή, Φράνκα Ράμε, στο Μιλάνο το 1974. Με καταβολές από την Κομέντια ντελ Άρτε και το θέατρο των Ρουτζάντε, Γκολντόνι και Μολιέρου, ο βραβευμένος με το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας (1997) Ντάριο Φο, σημάδεψε το θέατρο της εποχής του, και συνεχίζει ακόμα να το τροφοδοτεί με ευφυή θεατρική σκέψη και με όνειρο. Για ένα άλλο θέατρο, για έναν άλλο κόσμο. Καλύτερο!

Μιάς και όπως λέει και ο ίδιος ο Φο: «ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ».

Διασκευή Γιάννης Καραχισαρίδης
Σκηνοθεσία Κώστας Αρζόγλου
Σκηνικά-κοστούμια Χριστίνα Κωστέα

πρωταγωνιστούν

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΑΝΑ ΤΟΥΜΑΣΑΤΟΥ
ΗΡΩ ΛΟΥΠΗ ΝΙΚΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ ΠΕΡΚΛΗΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
….η ακρίβεια, οι τιμές που ανεβαίνουν, το…. άδειο πορτοφόλι , σε ένα τρελό πανηγύρι με εξπρές εγκυμοσύνες, όργανα της τάξης και τρελές τρελές καταστάσεις!!!

Η Προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται στοΔημοτικό Κινηματογράφο ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.