Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Ντοκουμέντο: 1941 Η εισβολή των Γερμανών στη Δυτική Ελλάδα (Βίντεο)

Ντοκουμέντο: 1941 Η εισβολή των Γερμανών στη Δυτική Ελλάδα (Βίντεο)

Απρίλης 1941: Πριν  70 ακριβώς χρόνια οι Γερμανοί εισέβαλλαν στην Ελλάδα  με τα όπλα βέβαια ( και όχι με τα ευρώ η άλλες μεθόδους). Το agrinionews εξασφάλισε ένα βίντεο από τις εβδομαδιαίεις προβολές  της Γερμανικής προπαγάνδας στα cinema της εποχής, όπου αφιερώνει μόλις 3 λεπτά περίπου στην εισβολή των Γερμανών στην “Δυτική Ελλάδα”. Τα πλάνα ξεκινούν από τη συνάντηση του αρχηγού της μεραρχίας “Αδόλφος Χίτλερ” με τον ( ηττημένο μην ξεχνάμε) Ιταλό στρατηγό Ρόσσι “κάπου στη Δυτική  Ελλάδα, οι οποίοι βέβαια δεν παραλείπουν να ( χασκο) γελούν… Το τοπίο είναι ελαιόδενδρα που ίσως μας παραπέμπει κοντά στη περιοχή μας.Στη συνέχεια διακρίνει κανείς Έλληνες αιχμαλώτους .. Έπειτα το πλάνο μας μεταφέρει στο λιμάνι της Ναυπάκτου, όπου οι Γερμανοί  επιτάσσοντας καϊκια ( φυσικά αυτό δεν το λέει ο Γερμανός εκφωνητής που ακούγεται) περνάνε απέναντι στο Ρίο όπου κηνυγάνε τους “κακούς Άγγλους” ( Το άλλοθι της Γερμανικής προπαγάνδας). Ακολουθεί συνάντηση με συναδέρφους τους προερχόμενους από Κόρινθο και στη συνέχεια ακολουθούν πλάνα από Ρίο και μέσα από Πάτρα με φόντο το όρος Κλόκοβα( Παλιοβούνα) και τις Αιτωλοακαρνάνικες ακτές. Το βίντεο κλείνει με τη συνέχεια της Γερμανικής προέλασης στη Νότια Πελοπόννησο πρωτού ακολουθήσει η ηρωική Ελληνική αντίσταση της Κρήτης..
Έτσι κλείνει το διθυραμβικό αυτό απόσπασμα της τότε Γερμανικής προπαγάνδας που για μας αποτελεί έστω και μια μονόπλευρη ιστορική πηγή καθώς και το μοναδικό βίντεο που μέχρι στιγμής υπάρχει για τη περίοδο αυτή στη περιοχή μας..
Απρίλης 1941: Πριν 70 ακριβώς χρόνια οι Γερμανοί εισέβαλλαν στην Ελλάδα με τα όπλα βέβαια ( και όχι με τα ευρώ η άλλες μεθόδους). Το agrinionews εξασφάλισε ένα βίντεο από τις εβδομαδιαίεις προβολές της Γερμανικής προπαγάνδας στα cinema της εποχής, όπου αφιερώνει μόλις 3 λεπτά περίπου στην εισβολή των Γερμανών στην “Δυτική Ελλάδα”. Τα πλάνα ξεκινούν από τη συνάντηση του αρχηγού της μεραρχίας “Αδόλφος Χίτλερ” με τον ( ηττημένο μην ξεχνάμε) Ιταλό στρατηγό Ρόσσι “κάπου στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίοι βέβαια δεν παραλείπουν να ( χασκο) γελούν… Το τοπίο είναι ελαιόδενδρα που ίσως μας παραπέμπει κοντά στη περιοχή μας.Στη συνέχεια διακρίνει κανείς Έλληνες αιχμαλώτους .. Έπειτα το πλάνο μας μεταφέρει στο λιμάνι της Ναυπάκτου, όπου οι Γερμανοί επιτάσσοντας καϊκια ( φυσικά αυτό δεν το λέει ο Γερμανός εκφωνητής που ακούγεται) περνάνε απέναντι στο Ρίο όπου κηνυγάνε τους “κακούς Άγγλους” ( Το άλλοθι της Γερμανικής προπαγάνδας). Ακολουθεί συνάντηση με συναδέρφους τους προερχόμενους από Κόρινθο και στη συνέχεια ακολουθούν πλάνα από Ρίο και μέσα από Πάτρα με φόντο το όρος Κλόκοβα( Παλιοβούνα) και τις Αιτωλοακαρνάνικες ακτές. Το βίντεο κλείνει με τη συνέχεια της Γερμανικής προέλασης στη Νότια Πελοπόννησο πρωτού ακολουθήσει η ηρωική Ελληνική αντίσταση της Κρήτης..
Έτσι κλείνει το διθυραμβικό αυτό απόσπασμα της τότε Γερμανικής προπαγάνδας που για μας αποτελεί έστω και μια μονόπλευρη ιστορική πηγή καθώς και το μοναδικό βίντεο που μέχρι στιγμής υπάρχει για τη περίοδο αυτή στη περιοχή μας..
 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.