Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

«Ντουφεκιές στον αέρα ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου δεν έριξε ποτέ…”

«Ντουφεκιές στον αέρα ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου δεν έριξε ποτέ…”

IMG_0703-300x225Με δελτίο Τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου παίρνει αφορμή τα σχόλια που αναρτήθηκαν (διαβάστε ΕΔΩ σχετικό σχόλιο ) για τη μη συμμετοχή του  στις χθεσινές κινητοποιήσεις και απαντά συνολικά για τη στάση του , τις πρωτοβουλίες του αλλά και επιφυλλάσει αιχμές προς διάφορες κατευθύνσεις. «Ντουφεκιές στον αέρα όμως ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου δεν έριξε ποτέ και δεν θα το κάνει και τώρα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με σχόλια που αναρτήθηκαν για τη μη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου στις χθεσινές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών αλλά και του Συντονιστικού των Φορέων και των Συνδικάτων, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

→ Για τις 16/9 δεν είχε προκηρύξει απεργία ή άλλη δράση ούτε το 2βάθμιο ούτε το 3βάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο (ΕΣΕΕ – ΟΕΣΒΔΕΝ) είτε πανελλαδικά είτε περιφερειακά. Παρ όλα αυτά το Δ.Σ του Συλλόγου μας συνεδρίασε στις 9-9-2013 με αποκλειστικό θέμα την συμμετοχή του Συλλόγου μας στην απεργία της 16/9 και μετά από διεξοδική συζήτηση και τεκμηριωμένο προβληματισμό αποφάσισε να μην συμμετέχει στην συγκεκριμένη απεργιακή κινητοποίηση αλλά να οργανώσει ανοιχτή συνάντηση εμπόρων για τις 18/9 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας, με θέματα αιχμής όλα αυτά που ταλανίζουν τον κλάδο (ΟΑΕΕ, ανασφάλιστοι, κατασχέσεις, εισφορές, ρυθμίσεις, νέο φορολογικό, κυριακάτικη αργία, νέος νόμος για τα ενοίκια) αλλά και την κοινωνία και να προγραμματίσει μορφές δράσης, αντίδρασης και αντίστασης.

→ Για τις 16/9 είχε προκηρύξει πανελλαδική απεργία η ΓΣΕΒΕΕ, το τριτοβάθμιο δηλαδή συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματοβιοτεχνών (τοπικά εκπροσωπείται από την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών). Θα θέλαμε να μας ενημερώσει το Συντονιστικό των Φορέων πόσα από τα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας συμμετείχαν στην απεργία, πόσα καταστήματα εστίασης έκλεισαν, πόσοι φούρνοι, πόσα καταστήματα τροφίμων, πόσα μανάβικα, πόσα περίπτερα, πόσα ταξί ακινητοποιήθηκαν…κλπ.

→ Επίσης θα θέλαμε να ενημερωθούμε πόσοι από τους φορείς που συμμετέχουν στο Συντονιστικό ήταν σε απεργιακή κινητοποίηση την 16/9.

→ Για όλους αυτούς προς τι η σιωπή;

→ Να ενημερώσουμε εμείς με τη σειρά μας ότι σε καμιά πόλη της Ελλάδας δεν σχεδιάστηκε και δεν πραγματοποιήθηκε καμία δράση την 16/9 από κανέναν Εμπορικό Σύλλογο.

→ Τέλος να ξεκαθαρίσουμε ότι:

• Για την κατάσταση που επικρατεί στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν είμαστε ούτε περήφανοι ούτε ευχαρείς. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί.

• Για το ότι δεν έχουμε καταφέρει να ξεσηκώσουμε τους συναδέλφους, να τους πείσουμε να παλέψουν, να αντισταθούν, να διεκδικήσουν όλα εκείνα που τους στερούν οι συγκυβερνήσεις, η τρόικα, τα μνημόνια και οι πολιτικές τους, είναι και δική μας ανεπάρκεια.

• Κάθε αντίσταση, κάθε αντίδραση, κάθε αγώνα (με πρώτο και καλύτερο αυτόν των εκπαιδευτικών τώρα) τον χαιρετίζουμε και τον στηρίζουμε.

Ντουφεκιές στον αέρα όμως ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου δεν έριξε ποτέ και δεν θα το κάνει και τώρα.

Θα οργανώσουμε την δράση μας με κοινή απόφαση με όλους τους συναδέλφους αλλά και τα άλλα κοινωνικά στρώματα ώστε οι αγώνες μας με την μέγιστη δυνατή συμμετοχή, την επιμονή, την διάρκεια, να έχουν το αποτέλεσμα αλλά κυρίως να πιάσουν τόπο στην συνείδηση των πολιτών.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.