Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

"Ντρίμπλες" Ρουσόπουλου για το Εφετείο Αγρινίου

"Ντρίμπλες" Ρουσόπουλου για το Εφετείο Αγρινίου
Σας παραθέτουμε διάλογο για το θέμα του Εφετείου στο Αγρίνιο του υπουργού Επικρατείας και εκπρόσωπου τύπου της κυβέρνησης Θ.Ρουσόπουλου με δημοσιογράφους:
ΧΙΩΤΗΣ: Για άλλο θέμα: Σε ό,τι αφορά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής συζητήθηκε και το θέμα της δημιουργίας νέων Εφετείων στη χώρα; Διότι, εξ όσων γνωρίζω, υπάρχουν σημαντικές αντιδράσεις βουλευτών και τοπικών φορέων, τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις στο Ηράκλειο και το Αγρίνιο, ενώ η εισήγηση του Αρείου Πάγου είναι να προχωρήσει η δημιουργία τουλάχιστον τεσσάρων νέων Εφετείων.
ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έγινε συζήτηση μόνο για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που σας ανέφερα. Δεν έγινε άλλη συζήτηση.
ΧΙΩΤΗΣ: Έχετε εικόνα επ` αυτού;
ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Το θέμα, γενικώς, το γνωρίζω, αλλά δεν έχω κάτι περισσότερο. ΧΙΩΤΗΣ: Γνωρίζετε αν θα προχωρήσει η δημιουργία Εφετείων;
ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το γνωρίζω. Είναι ένα θέμα στο οποίο θα πρέπει να σας απαντήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω σε τέτοια λεπτομέρεια.
Συμπέρασμα:
Ο Ρουσόπουλος ίσως πετάει τη μπάλα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αποφεύγει να απαντήσει για να μη δώσει δημοσιότητα στο θέμα και “φωτιστούν” περισσότερο οι αντιδράσεις κυρίως για Ηράκλειο ( εκεί εχεί το βασικό ενδιαφέρον καθώς λέγεται ότι αντιδρά και το Μητσοτακικό μπλοκ που θέλει Εφετείο στα Χανιά) και δευτερευόντως για Αγρίνιο.Γιατί όπως και να έχει το σχέδιο νόμου έχει κατατεθεί και τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους.
Υ.Γ.1 Καλά θα κάνει να ταρακουνήσει και κανένα βουλευτή του κόμματος του εδώ γιατί έχει πέσει ύπνος βαθύς και δίκαιος στους” δικούς μας”.Μπας και δούμε άσπρη μέρα..
Υ.Γ.2 Όσο για τις εδώ “Εφετειακές” αντιδράσεις θα υπάρξει προσεχώς ανάρτηση-έκπληξη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.