Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Ντόρα:Περιοδεία με αισιοδοξια και…καρφιά

Ντόρα:Περιοδεία με αισιοδοξια και…καρφιά

Η Κρήτη είχε μαχητικότερους πολιτικούς»

«Η Κρήτη είχε μαχητικότερους πολιτικούς». Με αυτή την όλο νόημα φράση ολοκλήρωσε τη συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της περιοχής η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Η απάντηση ήρθε σε ερώτημα δημοσιογράφου που συνέκρινε την ανάπτυξη της Κρήτης με την Αιτωλοακαρνανία.
Η περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη στο νομό ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης από τη Ναύπακτο, είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται αύριο.
Στη Ναύπακτο συναντήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με το δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ αλλά και με τα εκεί στελέχη της Ομάδας Πρωτοβουλίας με τα οποία μίλησε για όλα τα θέματα και ιδιαίτερα τα οργανωτικά, το πολιτικό στίγμα και ποια είναι η πολιτική των συμμαχιών (δεν υφίσταται θέμα προεκλογικής συνεργασίας με κανένα κόμμα ανέφερε η κ.Μπακογιάννη) θα ακολουθήσει η Δημοκρατική Συμμαχία.
Αργότερα κατά τη συνέντευξη στο Αγρίνιο η κυρία Μπακογιάννη εμφανίστηκε βεβαία ότι θα αποκτήσει κοινοβουλευτική έδρα στην Αιτωλοακαρνανία ενώ για το ψηφοδέλτιο του νομού ανέφερε πως αυτό «θα κάνει περήφανους τους Αιτωλοακαρνάνες». Προανήγγειλε τη συγκρότηση αναπτυξιακής πρότασης για την Αιτωλοακαρνανία από τη ΔΗΣΥ, τάχθηκε υπέρ της διατήρησης της αυτονομίας του Πανεπιστημίου του Αγρινίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση, έδειξε πως έχει προσδοκίες για την επιρροή του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία και ανέφερε πως θα ξανάρθει σύντομα για τα εγκαίνια των γραφείων της ΔΗΣΥ στις τρεις μεγάλες πόλεις του νομού.
Η κυρία Μπακογιάννη μίλησε εφ’ όλης της πολιτικής επικαιρότητας. «Θα βγούμε σύντομα από την κρίση γράψτε το που το λέω» είπε χαρακτηριστικά εκτιμώντας πως αυτό θα γίνει σε τρία χρόνια από τώρα αν ακολουθηθούν σωστές πολιτικές ειδικά στην κατεύθυνση μείωσης των ελλειμμάτων «εδώ και τώρα». Αναφέρθηκε διεξοδικά στην οικονομική κρίση και τις παρενέργειές τους καυτηριάζοντας τις πολιτικές της κυβέρνησης λέγοντας για παράδειγμα πως «από τον ΟΣΕ πρέπει να ξεκινούσαμε τις περικοπές και όχι από τους συνταξιούχους» και «η ΕΡΤ μπορεί και με τρία κανάλια αντί για έξι που έχει….
Αναφέρθηκε στα προβλήματα που συναντάει η επιχειρηματικότητα και ο πρωτογενής τομέας ενώ υπεραμύνθηκε των επιλογών της ως Υπουργού των Εξωτερικών στα ελληνοτουρκικά θέματα ασκώντας δριμεία κριτική στη στάση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Νταβούτογλου καθώς υπεραμύνθηκε και της πολιτικής της στο σκοπιανό.
Η κ. Μπακογιάννη σε λίγη ώρα σε ξενοδοχείο του Αγρινίου μιλάει στα στελέχη της Ομάδας Πρωτοβουλίας του Αγρινίου αλλά και σε στελέχη από όμορους δήμους με την περιοδεία της να ολοκληρώνεται αύριο.

Η συνέχεια της Περιοδείας
Σήμερα Πέμπτη
20.00: Συνάντηση και συζήτηση με τα μέλη της Ομάδας Πρωτοβουλίας της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Μεσολογγίου (ξενοδοχείο «Imperial»).

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011
09.30: Επίσκεψη στο Δημαρχείο Αγρινίου. Συνάντηση με το Δήμαρχο Παύλο Μοσχολιό.
10.00: Επίσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Συνάντηση με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Τσικριτζή και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.
10.45: Επίσκεψη στο Ίδρυμα για ΑμΕΑ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».
11.45: Επίσκεψη στο εργοστάσιο «ΑΜΑΛΘΕΙΑ».
12.45: Επίσκεψη στο Γηροκομείο Μεσολογγίου.
13.15: Συνάντηση με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
13.45: Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Κατσούλη.
14.15: Επίσκεψη στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ».


Φωτορεπορτάζ του Πέτρου Σμάνη από την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ναύπακτο

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.