Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Νύχτα στο μπλόκο με το αγωνιστικό φρόνημα στα ύψη (φωτό)

1

Hθικόν ακμαιότατον, αγωνιστικό φρόνημα που δεν κάμπτεται, οργάνωση και αποφασιστικότητα για αγώνα μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό. Αυτό είναι το κλίμα στους κόλπους των πολλών αγροτών-κτηνοτρόφων που παραμένουν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου Αιτωλικού.
Αψηφώντας το κρύο, κάτω από πρόχειρα καταλύματα που στήθηκαν και με ξύλα να καίνε ακόμη και σε καζάνια για να ζεσταθούν οι αγρότες ξεχειλίζουν από οργή για την Κυβέρνηση που «αντί να σκίσει τα μνημόνια έσκισε τους αγρότες» όπως γράφει χαρακτηριστικά ένα πανό.
Πολύς κόσμος βρίσκεται αυτή την ώρα στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου με την ικανοποίηση να είναι διάχυτη για τη μαζικότητα της σημερινής κινητοποίησης στην οποία -σύμφωνα με τους υπολογισμούς – συμμετείχαν 700 τρακτέρ.
Το στοίχημα της συμμετοχής κερδήθηκε όπως και η μάχη των εντυπώσεων στην οποία συνέβαλε και η έμπνευση (αμφιλεγόμενη κατά πολλούς) του δρώμενου που παρουσίαζε τον Τσίπρα και τους υπουργούς ως δήμιους των τζιχαντιστών. Οι εικόνες αυτές έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και προβλήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης.
Η προσοχή πλέον στρέφεται στις επόμενες ημέρες και όπως έγινε γνωστό- αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά- αύριο και μεθαύριο το μεσημέρι (12.00-14.00) η κυκλοφορία στον κόμβο θα διακοπεί.
2

3

4

5

6

7

8

9

10

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.