Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Ν.Δ.Αγρινίου: Το Αθηνοκεντρικό κράτος για άλλη μια φορά απορροφά τον πλούτο της Αιτωλ/νίας;

Ν.Δ.Αγρινίου: Το Αθηνοκεντρικό κράτος για άλλη μια φορά απορροφά τον πλούτο της Αιτωλ/νίας;

Είναι γνωστό ότι εδώ και μήνες οι αγρότες που έκαναν αίτηση για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών ταλαιπωρούνται από την προχειρότητα που αντιμετωπίστηκε το θέμα. Ανακαλύπτουν εκ των υστέρων το κορεσμένο δίκτυο της Δ.Ε.Η. , ή άλλους κινδύνους απόρριψης της αίτησής τους ή πρόσθετα έξοδα που προκύπτουν. Στην περιοχή του Αγρινίου υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός αιτήσεων από αγρότες λόγω του ότι είχε καλλιεργηθεί μια ευκολία και σιγουριά για την επένδυση αυτή, που «έσπρωξε» πολλούς αγρότες να κάνουν μελέτες – αιτήσεις χωρίς καλή ενημέρωση.
Ιδιαίτερα λυπηρό είναι το φαινόμενο που παρατηρήθηκε καθώς σύμφωνα με αναφορές τις τελευταίες ημέρες, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Συλλόγου Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Αιτωλοακαρνανίας, οι μελέτες για την αδειοδότηση και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων από τους αγρότες της περιοχής μας έγιναν μέσω της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου από μια εταιρία των Αθηνών αγνοώντας επιδεικτικά το επιστημονικό δυναμικό της περιοχής μας.
Σε συνέντευξη του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Αχελώος TV ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου κ. Θ Κουτσουπιάς δήλωσε ότι δεν υπήρχε στην περιοχή μας η απαιτούμενη τεχνογνωσία γι’ αυτές τις μελέτες. Δηλαδή ο πρόεδρος της ΕΑΣ έχει τέτοιες τεχνικές γνώσεις που μπορεί να κρίνει τους επιστήμονες και τους μηχανικούς της περιοχής μας;
Θεωρούμε δεδομένο ότι το επιστημονικό τεχνικό δυναμικό του Νομού μας και γνώσεις έχει και ποιότητα διαθέτει.
Αποτελεί πρόκληση να γίνουν οι μελέτες των φωτοβολταϊκών από μια εταιρεία των Αθηνών μέσω της ΕΑΣ Αγρινίου γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται εκατοντάδες θέσεις εργασίας και πολλά χρήματα από την περιοχή μας σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη από κάθε άποψη, με την ανεργία στο Αγρίνιο να καλπάζει.
Όφειλαν οι αρμόδιοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου να κάνουν πριν μια έρευνα για τις δυνατότητες που υπάρχουν από πλευράς μηχανικών στην περιοχή μας. Την έκαναν;
Πολλοί είναι οι αγρότες που έχουν στην περιοχή μας συγγενείς (αδέρφια, παιδιά κ.λ.π.) μηχανικούς, ηλεκτρολόγους και γενικότερα τεχνίτες αλλά και προμηθευτές που θα μπορούσαν να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη εάν οι μελέτες και η εγκατάσταση γίνονταν από επαγγελματίες (επιστήμονες και μη) του τόπου μας.
Το Αθηνοκεντρικό κράτος για άλλη μια φορά απορροφά τον πλούτο της Αιτωλ/νίας;
Θα συνεχίσει να τον απορροφά και κατά την διάρκεια υλοποίησης αυτών των επενδύσεων;
Δυστυχώς αυτό φαίνεται να συμβαίνει, με τις ευλογίες μάλιστα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών του τόπου μας. Ελπίζουμε να κάνουμε λάθος.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜ.Τ.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Τομέας Ενημέρωσης                Ο Πρόεδρος
Νίκος Καζαντζής                      Γιάννης Ανδριόπουλος
Πέτρος Βελούδας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.