Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Καταγγέλλουν διώξεις εις βάρος καθηγητών του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου

σχολείοΗ Γραμματεία Εκπαιδευτικών Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει «αυταρχική πράξη του Διευθυντή Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας» υποστηρίζοντας πως κάλεσε σε απολογία πέντε εκπαιδευτικούς από το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου, με την κατηγορία της «αδικαιολόγητης αποχής από την εκτέλεση των καθηκόντων τους».
Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ στις 19.06.2015, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί εκτέλεσαν κανονικά τα καθήκοντά τους στο σχολείο, και το μόνο που έπραξαν ήταν να απέχουν από τη συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων για την εκλογή Διευθυντή σχολικής μονάδας. Με αυτή τους την ενέργεια εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στον τρόπο επιλογής Διευθυντών και στο ρόλο που αυτοί καλούνται να παίξουν.
«Οι Διευθυντές θα κληθούν να εφαρμόσουν το ίδιο καθηκοντολόγιο, τον ίδιο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, το αντιδραστικό πειθαρχικό δίκαιο καθώς και το νομοθετικό πλαίσιο της προηγούμενης συγκυβέρνησης που θέλει δάσκαλους σκυφτούς και αμόρφωτα παιδιά, το οποίο παραμένει σε ισχύ από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο και τις κυβερνητικές πολιτικές θα κληθεί να εφαρμόσει ο Διευθυντής ενός σχολείου, και ακριβώς γι’ αυτό θα ελέγχεται από τους ανωτέρους του, το Υπουργείο, την Κυβέρνηση.Αυτή η πράξη είναι τιμωρητική και έχει στόχο να κάμψει την αντίδραση των αγωνιστών εκπαιδευτικών που παλεύουν για σχολείο με δικαιώματα ενάντια σε κάθε ταξικό φραγμό.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να μην πτοηθούν από τις διώξεις, να ορθώσουν το ανάστημά τους και να αγωνιστούν για ένα σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες», αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Για την υπόθεση αυτή εξάλλου το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας δημοσιοποίησε το ακόλουθο ψήφισμα:
“Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αιτωλοακαρνανίας συντάσσεται με την απόφαση – καταγγελία του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και με το ψήφισμα του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Ζητάμε να σταματήσει άμεσα η εις βάρος συναδέλφων του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου που ξεκίνησε αμέσως μετά τη μη εκλογή Διευθυντή στο Σχολείο τους.
Θεωρούμε ακατανόητο και απαράδεκτο να καλούνται οι συνάδελφοι σε απολογία για το πειθαρχικό παράπτωμα της μη συμμετοχής σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων τη στιγμή που παραβρίσκονταν στο σχολείο από την έναρξη της ώρας λειτουργίας του, είχαν ολοκληρώσει εξωδιδακτικά καθήκοντα που τους είχαν ανατεθεί και αποχώρησαν πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την εκλογή Διευθυντή, εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τη διαφωνία τους με την επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου για τη Διεύθυνση του σχολείου, πράξη που εξάλλου προβλέπεται και στην ισχύουσα νομοθεσία και γι αυτό υπάρχει η πρόβλεψη για ενισχυμένη απαρτία για την εκλογή του Διευθυντή της σχολικής μονάδας.
Ζητάμε να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των συναδέλφων”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.