Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ: Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

κατάλογοςΌχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, που επιχειρεί η συγκυβέρνηση μέσα από την πώληση της “μικρής ΔΕΗ” στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί έγκλημα διαρκείας, αφού παραδίδει το στρατηγικό κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες, εκποιεί μισοτιμής το δημόσιο πλούτο στο διεθνές κεφάλαιο και καταδικάζει μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού να στερείται ενός βασικού κοινωνικού αγαθού, του ηλεκτρικού ρεύματος!

Η υπεράσπιση του δημόσιου, ενιαίου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σ’ αυτή αλλά αποτελεί καθήκον ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος γι’ αυτό και η πάλη για τη μη ψήφιση του σχεδίου νόμου, που εκποιεί και διαλύει τη ΔΕΗ, αποτελεί πρώτιστο καθήκον αυτή την περίοδο για το σύνολο των εργαζομένων, ολόκληρης της κοινωνίας και συνδέεται αναπόσπαστα με τον αγώνα για την υπεράσπιση δημοσίων κοινωνικών αγαθών και της δημόσιας περιουσίας.

Απέναντι στην ιδεολογική τρομοκρατία της συγκυβέρνησης και των συστημικών ΜΜΕ περί “διασάλευσης της τάξης” ή για “εκβιασμό μειοψηφιών”, η απάντηση βρίσκεται στη δημιουργία ενός ευρύτατου παλλαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση του συνόλου των κοινωνικών αγαθών και του Δημοσίου πλούτου που ανήκουν στο λαό και δεν θα επιτρέψουμε να παραδοθούν στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων της ΔΕΗ και θα εκπροσωπηθεί στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία που πραγματοποιεί το σωματείο ΕΤΕ ΔΕΗ Αγρινίου την Πέμπτη 3 Ιουλίου και ώρα 10π.μ στην πλατεία Παναγοπούλου στο συντριβάνι στο Αγρίνιο.

ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΡΕΥΜΑ – ΝΕΡΟ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ

Για το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Αιτ/νίας

Ο Πρόεδρος

Γαλατάς Θανάσης

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Γιωργος Κ.

    Θανασάκη, πάρε το Γιάννη και το φίλο μου το Χριστόφορο, βγείτε στη πλατείαν να τα φτύσει ο καπιταλισμός….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.