Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Ξεκίνησαν οι απεντομώσεις στα σχολεία του Αγρινίου

Ξεκίνησαν οι απεντομώσεις στα σχολεία του Αγρινίου

13e5f342406151e0de1a1cca53fbdba9_Lαφού πρώτα σκορπιός τσίμπησε μαθήτρια!

Χωρίς την απαραίτητη διαδικασία των απεντομώσεων στα σχολικά κτήρια, ξεκίνησε φέτος η σχολική χρονιά στον δήμο Αγρινίου. Οι απεντομώσεις προβλέπεται, όπως είναι λογικό, να γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε τα σχολεία δεν λειτουργούν. Ωστόσο, το κόλλημα που παρουσιάστηκε φέτος, είχε να κάνει με τις ενστάσεις που υπήρξαν από εταιρίες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την ανάληψη του έργου. Κάπως έτσι, η διαδικασία που επρόκειτο να έχει ολοκληρωθεί προ πολλού, ξεκίνησε μόλις πριν από δύο μέρες.

Οι εργασίες ξεκίνησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Αγρινίου και θα προχωρήσουν σταδιακά τα επόμενα Σαββατοκύριακα, με προτεραιότητα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας του κέντρου και στη συνέχεια των περιχώρων.
Το πρόβλημα που ανέκυψε πρόσφατα αφορά στη χρηματοδότηση γιθα τις, καθυστερημένες, απεντομώσεις στα σχολεία. Τα 4.500 χιλιάδες ευρώ για τη συγκεκριμένη διαδικασία, όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα παιδείας κ. Γκρζης, μιλώντας στο agrinionews.gr , μπορούν να καλύψουν μόνο 100 σχολικά κτήρια στο Αγρίνιο. Από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο γίνονται τώρα ενέργειες ώστε να εξασφαλιστούν περισσότερα χρήματα και να καλυφθούν με απεντομώσεις όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία.
Το καμπανάκι των κινδύνων που ελλοχεύουν εξαιτίας του ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες απεντομώσεις στα σχολεία μέσα στο καλοκαίρι, έκρουσε ακόμη πιο. δυνατά, όταν , την πρώτη κιόλας μέρα της σχολικής χρονιάς, σκορπιός τσίμπησε μαθήτρια 2ας τάξης σε σκάλα δημοτικού σχολείου στο Αγρίνιο. Το παιδί δεν διέτρεξε, ευτυχώς, κίνδυνο αφού μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, το σοκ όμως τόσο για το παιδί, όσο και για τους δασκάλους και φυσικά για την οικογένειά του, ήταν μεγάλο. Το περιστατικό φυσικά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και σήμανε την αναγκαιότητα των απεντομώσεων.
Στο συγκεκριμένο δημοτικό , που στεγάζεται σε δασική περιοχή του Αγρινίου, δόθηκε προτεραιότητα με την έναρξη των απεντομώσεων. Όπως εξηγεί ο κ. Γκρίζης, η ανάδοχος εταιρία θα προχωρά σε απεντομώσεις σε πέντε κατά μέσο όρο σχολεία κάθε Σάββατο και Κυριακή.
Στα αιτήματα για διορθωτικές παρεμβάσεις στα σχολεία έχουν πλέον προστεθεί ακόμη περισσότερα από εκείνα που είχαν κατατεθεί τον μήνα Ιούνιο, με τη νέα δημοτική αρχή να προσπαθεί να τα κωδικοποιήσει, όπως εξηγεί ο κ. Νίκος Γκρίζης, και να ικανοποιήσει όσα εξ αυτών είναι εφικτά, παράλληλα με τα μαθήματα που ξεκίνησαν από τις 11 Σεπτεμβρίου.
Αυτό γιατί, όπως αποκαλύφθηκε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καμία παρέμβαση-διόρθωση δεν έγινε στα σχολικά κτήρια τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα σε πολλά σχολεία, παράλληλα με τον αγιασμό να γίνονται και τα απαραίτητα. μπογιατίσματα!
«Πλέον δεν γίνεται να βαφτούν σχολεία. Πιθανότατα τα περισσότερα θα μείνουν ως έχουν, αφού τέτοιες εργασίες θα έπρεπε να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι, αλλά τίποτα δεν έγινε. Τώρα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να εστιάσουμε στις επείγουσες παρεμβάσεις.», δηλώνει ακόμα ο κ. Γκρίζης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.