Παρασκευή, Απρίλιος 26, 2019

Με αναγκαστική απαλλοτρίωση το ιπποδρόμιο στον Άγιο Γεώργιο

2 Αυτοψία στο χώρο όπου πραγματοποιείται το έθιμο των ιπποδρομιών του Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, αποτελούμενο από το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσούλη, το Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Γεωργίου και το Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Τζιώλη Δημήτρη.
«Το έθιμο το οποίο πραγματοποιείται επί δεκαετίες στον Άι-Γιώργη και είναι γνωστό πανελλαδικά, κινδυνεύει να σταματήσει και η μόνη λύση για τη διάσωση του είναι η αναγκαστική απαλλοτρίωση των αγροτεμαχίων για την δημιουργία του ιπποδρομίου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση Τύπου.
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε : “Είναι υποχρέωση μας να προβούμε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την διάσωση του εθίμου. Δυστυχώς οι οικονομικές απαιτήσεις από κάποιους ιδιοκτήτες είναι υπερβολικές και για αυτό προχωράμε στην αναγκαστική απαλλοτρίωση των αγροτεμαχίων. Άμεσα ξεκινούν όλες οι διαδικασίες ώστε μέσα στο 2014 να ολοκληρωθούν και να μπορέσει το πανελληνίως γνωστό παραδοσιακό έθιμο των ιπποδρομιών να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα.”

1

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    Τα χρήματα για την αναγκαστική απαλλοτρίωση υπάρχουν? και πόσα είναι? Αυτή η ιστορία υπάρχει από Δημαρχίας Πρεβεζάνου.Και τότε είχαν δεσμευτεί χρήματα και στη συνέχεια μετακινήθηκαν αλλού.Να διατηρηθεί το έθιμο τόσων χρόνων.Συμφωνώ.Γνωρίζετε όμως ότι η υδροδότηση του χωριού γίνεται με απαρχαιωμένο δίκτυο,σπασμένων σωλήνων από αμίαντο?Γνωρίζετε για τα ακατοίκητα κι εγκαταλειμμένα σπίτια των Ρομά?για το αρδευτικό έργο,που ξεκίνησε κι έχει σταματήσει εδώ και 2 χρόνια?΄τον αγροτικό γιατρό που ερχόταν μια φορά τη βδομάδα και τον σταμάτησαν πριν από 3 χρόνια.
    Υπάρχουν πολλά προβήματα στον ΄Αγιο Γεώργιο,αλλά έχουν αφεθεί στην τύχη ,από ανικανότητα,σκοπιμότητες και ιδεοληψίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.