Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησαν τα έργα για τη δημοτική πινακοθήκη

Ξεκίνησαν τα έργα για τη δημοτική πινακοθήκη

Το ιστορικό κτήριο που φιλοξενούσε για χρόνια τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στο Αγρίνιο, όπως είναι γνωστό, πέρασε στην κυριότητα του δήμου Αγρινίου μετά από μια σειρά δημοτικών συμβουλίων ακριβώς 2 χρόνια πριν, στις 26/10/2010.

Παρότι αρχικά υπήρξε μεγάλη δυσπιστία για το αν θα βρεθούν τα κονδύλια που πρέπει για να υπάρξουν οι παρεμβάσεις που θα διατηρήσουν τη φυσιογνωμία του χώρου, φαίνεται ότι τελικά τη λύση έδωσε η υπηρεσία αυτεπιστασίας του δήμου και μάλιστα σε μια εποχή που τα πενιχρά οικονομικά των δήμων δύσκολα θα επέτρεπαν τις παρεμβάσεις που ήταν ανάγκη να γίνουν.

Αυτή την εποχή οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι καθαιρέσεις και τα σοβατίσματα και έχουν ήδη μπει μέσα ελαιοχρωματιστές και ηλεκτρολόγοι. Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον τελικό χαρακτήρα που θα αποκτήσει το ιστορικό κτήριο γι’ αυτό θα δοθεί σημαντικός χρόνος σε αυτές. Πάντως προς το παρόν κανένας δεν μπορεί να δώσει το τελικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών, γιατί η δουλειά γίνεται με την προσπάθεια και την αφοσίωση μιας δημοτικής υπηρεσίας και χωρίς την ώθηση που θα έδινε ένα κονδύλι ειδικά για το σκοπό αυτό.

Υπενθυμίζεται πως όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και θα παραδοθεί το κτήριο αναπαλαιωμένο, θα διατεθεί για την παρουσίαση εκθέσεων και αναγνωρισμένων καλλιτεχνικών δημιουργιών που θα τονώσουν την πολιτιστική ζωή του Αγρινίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.