Σάββατο, 15 Μαΐου, 2021

Έναρξη με Αθανασίου

Έναρξη με Αθανασίου

DSCN6330

της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.Tι δήλωσε για τις φυλακές ο υπουργός .

Η πανηγυρική έναρξη της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων πραγματοποιήθηκε σήμερα και για πρώτη φορά στην πόλη του Αγρινίου. Στο σημαντικό γεγονός που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας έδωσαν το παρόν ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιος Μποροδήμος, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Καραγκούνης.

Στην έναρξη της ολομέλειας ακόμη παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Α. Κατσιφάρας, αντιπεριφερειάρχες, ο δήμαρχος Αγρινίου κ. Π. Μοσχολιός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ. Α. Αποστολόπουλος και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμάς.

«Όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε τη μάχη μας για να διατηρήσουμε τη ξεχωριστή φυσιογνωμία του λειτουργήματός μας», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ολομέλειας.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Λεωνίδας Υφαντής, μίλησε για «ένα σπουδαίο γεγονός» αλλά και για τη σημασία ιδιαίτερα αυτής της Ολομέλειας που γίνεται στην πόλη μας: «Είναι ακόμη πιο σημαντική, γιατί είναι η πρώτη μετά το ψήφισμα του νέου κώδικα περί δικηγόρων, έναν χάρτη που αλλάζει τα δεδομένα της δικηγορίας προς τη θετική κατεύθυνση», σχολίασε ο κ. Υφαντής, τονίζοντας πως η επιτυχία του θα εξαρτηθεί κατά πολύ και από τους ίδιους του δικηγόρους.

«Μετά και την ψήφιση του νέου κώδικα περί δικηγόρων η σημερινή είναι μια Ολομέλεια που έχει τη ξεχωριστή σημασία της. Έγινε ένας αγώνας 60 ετών για να αλλάξει ο θεσμικός ρόλος των δικηγόρων και φαντάζομαι πως αυτό είναι το κύριο θέμα της σημερινής συζήτησης και με πολύ καλή συνεργασία που είχαμε με την Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων βγήκε ένα καλό αποτέλεσμα και πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές όλοι είναι ικανοποιημένοι. Είναι ένα νομοθέτημα που θα αντέξει στον χρόνο», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Αναφορικά με το ζήτημα της ίδρυσης φυλακών στην Αιτωλοακαρνανία, ο Υπουργός ανέφερε πως πρόκειται για ένα τεράστιο θέμα: «Κάνουμε έναν γενικότερο σχεδιασμό, θα κάνουμε φυλακές ασφαλείας, θα δούμε πως ακριβώς θα γίνει. Παράλληλα προσπαθούμε να έχουμε μια αποσυμφόρηση των φυλακών με διάφορα νομοθετήματα. Είναι ένα θέμα για το οποίο θα γίνει ένας γενικότερος σχεδιασμός», σημείωσε.

Στο καλωσόρισμα που απήυθυνε, ο κ. Λεωνίδας Υφαντής αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία του νέου κώδικα περί δικηγόρων, θέμα που μονοπώλησε και τον χαιρετισμό του προέδρου της Ολομέλειας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υπουργός, ο οποίος μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον Αιτωλοακαρνάνα πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Καραγκούνη. «Τον ευχαριστώ για το έργο που παρήγαγε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αναπληρωτής Υπουργός, ώστε να βρω τώρα εγώ έτοιμο έδαφος».

Ο ίδιος δεσμεύτηκε πως «δεν θα τίθεται κανένα νομοθέτημα που να αφορά τους δικηγόρους για το οποίο οι ίδιοι να μην έχουν λόγο και άποψη».

Αύριο Σάββατο στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας θα αναπτυχθεί μια σειρά θεμάτων που είναι ενταγμένα στην ημερήσια διάταξη, ενώ οι εργασίες της Ολομέλεια θα συνεχιστούν και στο Μεσολόγγι το απόγευμα του Σαββάτου.

DSCN6324

DSCN6327

 

DSCN6333

DSCN6340

DSCN6342

DSCN6347

DSCN6351

DSCN6353

DSCN6355

DSCN6359

DSCN6361

DSCN6364

DSCN6368

DSCN6370

DSCN6373

DSCN6375

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.