Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Ξεκινά η καταβολή επιδότησης σε νέους αγρότες

agrotiki_gi_350Ξεκινά άμεσα η καταβολή επιδότησης 15.500.000 ευρώ σε νέους αγρότες

 Ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μόλις 20 ημερών, από τη Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων Δυτ. Ελλάδας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η αξιολόγηση των 1254 φακέλων που υποβλήθηκαν για το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών.

Συγκεκριμένα, από το σύνολο των υποβληθέντων φακέλων οι 895 κρίθηκαν άμεσα δικαιούχοι και πρόκειται, σύντομα να τους διανεμηθεί το ήδη εγκεκριμένο κονδύλι των 15.500.000 ευρώ, οι 333 κρίθηκαν επιλαχόντες, για τους οποίους γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση 5.617.500 ευρώ από πιστώσεις του Υπουργείου Γεωργίας, ενώ μόνο 27 απορρίφθηκαν.

Σημειώνεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου είναι η πρώτη σε όλη τη χώρα που ολοκλήρωσε τη διαδικασία αξιολόγησης των φακέλων και κατάταξης των δικαιούχων.

Ο μέσος όρος επιδότησης ανά δικαιούχο είναι περίπου 17.000 ευρώ και η προκαταβολή της πίστωσης, που αφορά το 70% του συνολικού ποσού, θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης και ένταξης στο πρόγραμμα των δικαιούχων, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργος Διδασκάλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Αξίζουν συγχαρητήρια στους προϊσταμένους και τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων Δυτ. Ελλάδας, που εργαζόμενοι με ζήλο και συχνά εκτός ωραρίου κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο των υποβληθέντων φακέλων σε χρόνο πέρα των προσδοκιών και να κατατάξουν την υπηρεσία στην πρώτη θέση πανελληνίως, προς όφελος των δικαιούχων νέων αγροτών. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για άλλη μια φορά, απέδειξε το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών που διαθέτει, με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση και το συμφέρον του απλού πολίτη».

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.