Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Ξεκινά λειτουργία “Ομάδας Γονέων” στο Κέντρο Πρόληψης “Οδυσσέας”

epi-odysseas1

To Κέντρο Πρόληψης της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Οδυσσέας” , ενημερώνει τους γονείς ότι στο Κέντρο Πρόληψης πρόκειται να λειτουργήσει Ομάδα Γονέων με σκοπό την αναζήτηση τρόπων ουσιαστικής επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, την αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων, την ενίσχυση της αυτονομίας, της αυτοεκτίμησης & της υπευθυνότητας των παιδιών, την επίλυση συγκρούσεων στο οικογενειακό σύστημα , τη διαχείριση απώλειας, (χωρισμός γονέων, πένθος, κ.α.)., τον ρόλο των γονέων στην πρόληψη.

Η ανακοίνωση του Κέντρου προς του γονείς:

Αγαπητοί μας γονείς,

Ο γονεϊκός ρόλος θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς ρόλους που το άτομο αναλαμβάνει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και επιδρά καθοριστικά στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς του παιδιού. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο αλλά και ταυτόχρονα πόσο μεγάλη πρόκληση αποτελεί το να είσαι γονιός. Είναι γεγονός ότι οι μεγάλες και ταχύτατες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές σε συνδυασμό με τη βαθιά κρίση που βιώνουμε σήμερα, δυσκολεύουν και μπερδεύουν τους γονείς στο μεγάλωμα και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

Για το λόγο αυτό το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Νομού Αιτωλ/νίας ‘ΟΔΥΣΣΕΑΣ’-Ο.ΚΑ.ΝΑ, θα λειτουργήσει Ομάδα Γονέων:

Ενδεικτικά θέματα που θα επεξεργαστεί η ομάδα είναι:

Αναζήτηση τρόπων ουσιαστικής επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια

Αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων

Ενίσχυση της αυτονομίας, της αυτοεκτίμησης & της υπευθυνότητας των παιδιών

Επίλυση συγκρούσεων στο οικογενειακό σύστημα

Διαχείριση απώλειας, (χωρισμός γονέων, πένθος, κ.α.).

Ο ρόλος των γονέων στην πρόληψη

Η ομάδα θα έχει διάρκεια 5 μήνες και οι συναντήσεις θα γίνονται δύο φορές το μήνα, πρωινή ώρα (Φεβρουάριος 2016 – Ιούνιος 2016).

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα

Υπεύθυνη ομάδας: Λαμπρινή Τραυλού, Ψυχολόγος, MSc.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr ή στη Γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης (υπάρχουν διαθέσιμες έντυπες αιτήσεις)  όλες τις εργάσιμες ημέρες  (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770) από 08.00-14.00 έως και την Τετάρτη 3/2/2016

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθηση

 

 

ΑΙΤΗΣΗ

ΕΠΩΝΥΜΟ__________________

ΟΝΟΜΑ_________________

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ_________________

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ_________________________

ΤΗΛ.ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ___________________

ΚΙΝΗΤΟ____________________

Επιθυμώ να συμμετάσχω στη «Σχολή Γονέων» που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αιτ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», διάρκειας 10 συναντήσεων, δύο ανά μήνα (από Φεβρουάριο 2016 έως και Ιούνιο 2016) στο χώρο του Κ.Π. (Φλώρας Καραπαπά 3, Αγρίνιο).

Ημερομηνία:___________________________________

 Ο αιτών /Η αιτούσα

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.