Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκινά στο Αγρίνιο εκστρατεία ενημέρωσης για την απογραφή (10-24 Μαΐου )

Ξεκινά στο Αγρίνιο εκστρατεία ενημέρωσης για την απογραφή (10-24 Μαΐου )

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, τη Δευτέρα 2 Μαΐου στις 11.00 π.μ. (αίθουσα πρώην Δημοτικού Συμβουλίου) θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για την απογραφή πληθυσμού 2011 .Θυμίζουμε ότι μετά από μία αναβολή, καθώς αρχικώς είχε οριστεί το χρονικό διάστημα 30 Μαρτίου-15 Απριλίου, η γενική απογραφή του πληθυσμού θα λάβει χώρα από 10 έως 24 Μαΐου όταν και θα καταμετρηθεί ο πληθυσμός στο χώρο μόνιμης κατοικίας του, εκεί δηλαδή που συνήθως διαμένει .
Η δημοτική αρχή Αγρινίου ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Μαΐου εκστρατεία ενημέρωσης η οποία θα γίνει με πολλούς τρόπους και ειδικά σταντ με ενημερωτικό υλικό. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί νέα σχετική συνάντηση με τους συλλόγους (Πανηπειρωτικός, Πανευρυτανικός κ.α.) καθώς μία έχει λάβει χώρα τον περασμένο Μάρτιο ενώ σε εγρήγορση θα τεθούν και τα τοπικά και συμβούλια δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.
«Η απογραφή είναι μια σημαντική διαδικασία γιατί αποτυπώνει τον πραγματικό πληθυσμό του κάθε Δήμου. Θεωρούμε ότι ειδικά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, πρέπει όλα τα στοιχεία να είναι διαφανή και αντικειμενικά. Ο πληθυσμός, ο οποίος προσδιορίζεται με την απογραφή, είναι το σημαντικότερο κριτήριο για την κατανομή των κεντρικών αυτοτελών πόρων στους Δήμους. Ειδικά για το Αγρίνιο, που είναι μεγάλος Δήμος με πολλά προβλήματα στις υποδομές, όπως η σχολική στέγη, η σωστή απογραφή θα παίξει σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματός μας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη δημιουργία υποδομών» είχε σημειώσει σχετικά ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.