Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Ξεκινούν συντηρήσεις σε εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο

εργα

Στην τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε τον τρόπο εκτέλεσης των έργων, τα οποία θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και περιλαμβάνουν συντηρήσεις οδοστρώματος, ηλεκτροφωτισμού, φωτεινών σηματοδοτών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, με στόχο την άρση της επικινδυνότητας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

«Συνεχίζουμε την τιτάνια προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η αιρετή Περιφέρεια το έτος 2011 ώστε να διασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους συνολικά για 4.700 χιλιόμετρα δρόμων, ένα τόσο εκτεταμένο οδικό δίκτυο που έχει τεράστιες ανάγκες διαρκούς συντήρησης. Και για πρώτη φορά προλαμβάνουμε και μεριμνούμε σε βάθος διετίας, τόσο δηλαδή για το τρέχον έτος 2015, όσο και για το 2016» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας συμπληρώνοντας: «Με τα έργα αυτά, βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού μας δικτύου όπου υπάρχει ανάγκη. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, η μετακίνηση των πολιτών και η διακίνηση των εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας, αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Είμαστε σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με τους Δήμους, την Τροχαία και όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να ελέγχουμε το οδικό δίκτυο και να παρεμβαίνουμε όπου απαιτείται. Παράλληλα οι Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας καταγράφουν και επισημαίνουν επικίνδυνες θέσεις στο οδικό δίκτυο, οι οποίες χρήζουν παρέμβασης».

Συνολικά θα εκτελεστούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 25 έργα, και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, με συνολικό προϋπολογισμό 24.526.000             ευρώ και αφορούν εργασίες αποκατάστασης, συντήρηση δικτύου, αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα, προσθήκη πρανών κ.α.

Από αυτά τα δύο αφορούν στο σύνολό της την Περιφέρεια και πρόκειται για τη «Συντήρηση Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων Σηράγγων του Εθνικού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», περιόδου 2014-2016, με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ και την «Συντήρηση Φωτεινής Σηματοδότησης αρμοδιότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περιόδου 2015-2016», με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.

Πέντε έργα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας θα εκτελεστούν πέντε (5) έργα τα οποία έχουν συνολικό προϋπολογισμό 2.650.000 ευρώ και αφορούν βελτιώσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

«Τα προβλήματα σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας είναι ιδιαιτέρως σοβαρά και οξύνονται συνεχώς και λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που, ιδίως φέτος το χειμώνα, αντιμετωπίσαμε σε μεγάλο βαθμό. Για αυτό η παρέμβασή μας με εργολαβίες κρίνεται επιβεβλημένη» υπογράμμισε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά.

Συγκεκριμένα θα εκτελεστούν:

Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου πρώην επαρχίας Βάλτου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ετών 2015-2016, προϋπολογισμού  500.000 ευρώ.
Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου πρώην επαρχίας Μεσολογγίου, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,  ετών 2015-2016, προϋπολογισμού  350.000 ευρώ.
Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου πρώην επαρχίας Τριχωνίδας, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,  ετών 2015-2016, προϋπολογισμού  800.000 ευρώ.
Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου πρώην επαρχίας Ξηρόμερου, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,  ετών 2015-2016, προϋπολογισμού  500.000 ευρώ.
Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου πρώην επαρχίας Ναυπακτίας, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,  ετών 2015-2016, προϋπολογισμού  500.000 ευρώ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Μ.Μ.

  ουαου!

  τετοια τεραστια ποσα, ουτε για ενα μεσαιο δημο δεν φτανουν. και η αντιρριου ιωαννινων που θελει ακομα 10-15 χλμ ταπητες , που ειναι? δεν την βλεπω στο προγραμμα. μαλλον δεν χρειαζεται ε?

  κλαψετε κοσμε τα αυτοκινητα μας!!!

 2. Σ.Κ.

  Γι’ αυτό χρειάζονται οι ΜΟΜΑ…έστω με αυτά τα εγκριθέντα ποσά θα συντηρούνταν περισσότερα χιλιόμετρα….Στο κάτω-κάτω ας προσλάμβαναν ως εργατικό πολιτικό προσωπικό και εκ των εργολάβων που παίρνουν τώρα τις εργολαβίες. Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα χρήματα δυσεύρετα, αλλά και η ανεργία έχει ανάβει στα ύψη….γιατί λοιπόν να μην δούλευαν περισσότεροι και το κυριότερο τα έργα των ΜΟΜΑ είχαν και χρονική διάρκεια. Οι εργολάβοι μόνο να τα αρπάξουν θέλουν κι αυτοί και οι ελεγκτές υπάλληλοι του δημοσίου που τους καλύπτουν ενίοτε! Ή σάμπως είναι ψέμματα;
  Καλημέρα σας!

 3. best

  σιγα ταυγα τη μεριδα του λεοντος οπως παντα την πηρε η πελοποννησος καλα να παθετε ψηφισατε κομματικα και οχι για το συμφερον του τοπου.

 4. best

  agrinio news γιατι δεν γραφεις τα ποσα που πηραν και οι αλλοι δυο νομοι?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.