Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Ξεκινούν το Σάββατο οι εσωκομματικές στη ΝΔ

Ξεκινούν το Σάββατο οι εσωκομματικές στη ΝΔ

Ένας υποψήφιος στο Αγρίνιο, δύο στο Μεσολόγγι, τρεις για τη Νομαρχιακή

ΝΟΔΕ-ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ-ΝΔΣε διαδικασία εσωκομματικών εκλογών εισέρχεται η ΝΔ που εκλέγει τα όργανα των οργανώσεων της σε νομαρχιακό και δημοτικό επίπεδο. Η διαδικασία ξεκινά το ερχόμενο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1η Νοεμβρίου.
Ειδικότερα η εκλογή των προέδρων των ΔΗΜ.Τ.Ο.  και των αιρετών µελών των ΔΗΜ.Τ.Ε. θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο 16 Νοεµβρίου στις έδρες των Δηµοτικών Τοπικών Οργανώσεων, που στην  Αιτωλοακαρνανία θα είναι επτά, όσοι οι καλλικρατικοί δήμοι. Η εκλογή των αιρετών υπευθύνων των Θεµατικών Τοµέων Δράσης των Νοµαρχιακών Οργανώσεων θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Νοεµβρίου. Η  διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την εκλογή των προέδρων των ΝΟ.Ε. που θα διεξαχθεί την Κυριακή 1η  Δεκεµβρίου στις έδρες των Νοµαρχιακών Οργανώσεων, εν προκειμένω στο Μεσολόγγι.
Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι διαδικασίες και- ειδικά για τη Νομαρχιακή Επιτροπή- το ενδιαφέρον φαίνεται μεγαλύτερο από το παρελθόν καθώς προς το παρόν καταγράφονται τρεις υποψηφιότητες. Του νυν προέδρου της ΝΟΔΕ Κώστα Σύρου, του μέλους της από την Παλαιομάνινα Νίκου Ζώγα και του προέδρου της ΔΗΜ.ΤΟ. Στράτου Γ.Μελιάδη. Στη δημοτική οργάνωση Αγρινίου μόνη βεβαία προς το παρόν υποψηφιότητα είναι αυτή του στελέχους Φώτη Τσόλκα. Στο Μεσολόγγι υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο νυν πρόεδρος Βαγγέλης Λιανός  αλλά και ο  Γιώργος Μέρης. Σε γενικές γραμμές πάντως το ενδιαφέρον είναι μειωμένο.

Η διαδικασία στις δημοτικές οργανώσεις
Στις εσωκοµµατικές εκλογές  της ΝΔ δικαίωµα εκλέγειν έχουν όλα τα µέλη του Κόµµατος που έχουν εγγραφεί σε Δηµοτική Τοπική Οργάνωση µέχρι την Κυριακή 3 Νοεµβρίου 2013, ενώ δικαίωµα εκλέγεσθαι έχουν όσοι απέκτησαν την ιδιότητα του µέλους του κόµµατος µέχρι την Παρασκευή 3 Μαΐου . Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώµατος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι είναι η εγγραφή στον Οριστικό Εκλογικό Κατάλογο, σύµφωνα µε τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πληροφορικής του κόµµατος, ο οποίος θα οριστικοποιηθεί µετά την ανάρτηση και τη διαδικασία των ενστάσεων.
Στην εκλογική διαδικασία δε θα υπάρξει στάδιο επαναβεβαιώσεων των εγγραφών. Κατά την ψηφοφορία, κάθε µέλος για να έχει δικαίωµα συµµετοχής στην ψηφοφορία θα πρέπει να έχει καταβάλει το ποσό των 2 (δύο) ευρώ, πλην των µελών της Ο.Ν.ΝΕ. Δ.
Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί στα γραφεία των οικείων κοµµατικών οργανώσεων, µεταξύ των ωρών 10:00 και 19:00.Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, για οποιοδήποτε λόγο, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε άλλο κατάλληλο χώρο, που θα καθορισθεί µε σχετική  απόφαση της Γραµµατείας Οργανωτικού  Τα μέλη του κόμματος θα εκλέξουν σε ξεχωριστά ψηφοδέλτια πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο και μέλη Δηµοτικής Τοπικής Επιτροπής (ΔΗΜ.Τ.Ε.).
Η εκλογή των αιρετών µελών της ΔΗΜ.Τ.Ε. διενεργείται µε µυστική ψηφοφορία, στον ίδιο χρόνο και τόπο, όπου διεξάγεται η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο., σε ιδιαίτερη κάλπη από αυτήν της εκλογής του Προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο. Θα αναγράφεται υποχρεωτικά στο ψηφοδέλτιο, µετά το ονοµατεπώνυµο και πατρώνυµο κάθε υποψηφίου και µέσα σε παρένθεση, ο συνενωθείς πρώην Δήµος από τον οποίο προέρχεται.
Στο δήμο Αγρινίου η ΔΗΜ.Τ.Ε. θα συγκροτείται από τον πρόεδρο  οποίος είναι αυτοδικαίως και Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ε. και τα αιρετά μέλη που θα είναι τρία από την πρώην δημοτική ενότητα Αγρινίου και δύο από καθέναν από τους υπόλοιπους συνενωθέντες με το Αγρίνιο και καταργηθέντες πρώην εννέα καποδιστριακούς Δήµους.
Οι δηλώσεις υποψηφιότητας θα υποβάλλονται στην αρµόδια  εφορευτική επιτροπή   από την Κυριακή 10 Νοεµβρίου  και ώρα 12:00. Όταν η δήλωση υποψηφιότητας αφορά την εκλογή στο αξίωμα του προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. θα πρέπει να συνοδεύεται από τις υπογραφές 20 µελών της ΔΗΜ.Τ.Ο. Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου  και ώρα 20:00 η εφορευτική επιτροπή και αφού λάβει υπόψη τις κατατεθείσες δηλώσεις υποψηφιοτήτων, καταρτίζει και αναρτά σε εµφανές µέρος των γραφείων της ΔΗΜ.Τ.Ο. τα δύο ψηφοδέλτια το ένα µε τους υποψηφίους για το αξίωµα του προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο., και το άλλο µε τους υποψήφιους για το αξίωµα του µέλους της ΔΗΜ.Τ.Ε., κατ’ απόλυτη αλφαβητική σειρά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.