Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Ξενοδόχοι Αιτωλοακαρνανίας: Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο Ευρώ

αρχείο λήψηςΑπό το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας δημοσιοποιήθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες δραματικές πολιτικές εξελίξεις, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας δηλώνει τη στήριξή του στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας, διατρανώνοντας συγχρόνως τη θέση του ότι η θέση της Ελλάδας, η μοίρα και η προοπτική της, είναι συνυφασμένα με την Ευρώπη και την Ευρωζώνη.
Με αφορμή την κυβερνητική απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου 2015, φορείς και συλλογικότητες από ολόκληρη τη χώρα, εκπροσωπώντας πλήθος σκληρά εργαζόμενων Ελλήνων, εθελοντές της κοινωνίας των πολιτών που ανιδιοτελώς συνεισφέρουν στη χώρα, συμμετέχουμε ενεργά στις πρωτοβουλίες για τη στήριξη του ΝΑΙ στην Ευρώπη.
Όλοι μαζί, πέρα και πάνω από πολιτικά κόμματα και ανεξαρτήτως διαφωνιών μεταξύ μας, με κοινή συνισταμένη την αγωνία μας για το μέλλον της χώρας και την πεποίθησή μας ότι η Ελλάδα πρέπει να ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και της ζώνης του ευρώ, διατρανώνουμε τη θέση μας για την ανάγκη να ανακοπεί η πορεία εσωστρέφειας που έχει ξεκινήσει και υπάρχει ορατός κίνδυνος να οδηγήσει τη χώρα στην απομόνωση και στην καταστροφή.
Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, πυλώνα και στυλοβάτη της οικονομίας της. Κι όμως. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις βλέπουμε τον τουρισμό στη χώρα μας να οδηγείται στα βράχια. Μετά τις προτάσεις κατά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις για αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ της διαμονής και της εστίασης στο 23%, πράγμα που θα ισοδυναμούσε με καταστροφή του τελευταίου βιώσιμου και ελπιδοφόρου πυλώνα της ελληνικής οικονομίας και γι’ αυτό καταδικάστηκαν από σύσσωμο τον Ξενοδοχειακό Κλάδο, παρατηρούμε εμβρόντητοι τις τελευταίες ώρες ότι tour operators από τις ΗΠΑ δεν κατέβαλαν τις πληρωμές προς ΄Ελληνες ξενοδόχους, όπως είχαν υποχρέωση, γιατί αυτές θα δεσμεύονταν, με την αιτιολογία ότι δεν έχει πληρωθεί η δόση του ελληνικού Δημοσίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και δεν ξέρουμε τι άλλο έχουμε να δούμε ακόμη.
Αυτή η μίζερη κατάσταση δεν ταιριάζει στην Ελλάδα. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα των ονείρων μας. Θέλουμε την Ελλάδα χώρα δημιουργική, παραγωγική, εξωστρεφή, ανοιχτή και ελεύθερη. Μια χώρα που δεν θα γυρίσει δεκαετίες πίσω, αλλά θα συνεχίσει να προχωρά μπροστά, σταθερά πορευόμενη μέσα από τον μονόδρομο των Ευρωπαϊκών θεσμών στους οποίους συμμετέχει και που δεν είναι δυνατό να εγκαταλείψει.
Γι’ αυτό, συμμετέχουμε στο δημοψήφισμα ψηφίζοντας ΝΑΙ. Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο Ευρώ. Λέμε ΝΑΙ στην Ελλάδα. Λέμε ΝΑΙ στην προοπτική της χώρας και της νέας γενιάς.

Αγρίνιο, 1 Ιουλίου 2015
Από το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλ/νίας

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.