Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Ξεπαγώνει το Ταμείο Μολυβιάτη και για τους δήμους του Ξηρομέρου

Ξεπαγώνει το Ταμείο Μολυβιάτη και για τους δήμους του Ξηρομέρου

«Χρειάστηκαν πολλές και σκληρές προσπάθειες για να ενεργοποιηθεί και πάλι το Ταμείο Μολυβιάτη. Οι προσπάθειες απέδωσαν και σήμερα συζητάμε για τη διάθεση ενός κονδυλίου ύψους 24,7 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των πληγών που παραμένουν ανεπούλωτες από τις φωτιές του 2007», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη σημερινή του συνάντηση με τους Δημάρχους των πυρόπληκτων περιοχών.

Σημειώνεται ότι υπεγράφη ήδη η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία διατίθεται το κονδύλι των 24,7 εκατ. ευρώ ενώ από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι το σχήμα που θα ακολουθεί είναι η υποβολή προτάσεων εκ μέρους των Δήμων, η αξιολόγησή τους από την Περιφέρεια και εν συνεχεία οι Δήμοι θα εκτελέσουν τα έργα. Μεταξύ των δήμων που θα ωφεληθούν και οι δήμοι Ξηρομέρου και Ακτίου-Βόνιτσας της Αιτωλοακαρνανίας.

ΟΑπόστολος Κατσιφάρας αποσαφήνισε ότι πρόκειται για νέα έργα και για όσα είχαν ενταχθεί σε παλαιότερες περιόδους στο Ταμείο Μολυβιάτη και παραμένουν ενταγμένα εκεί ενώ, ακόμα, κάλεσε τους δημάρχους να κινηθούν με ταχύτητα ώστε να προχωρήσουν γρήγορα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να ξεκινήσουν τα έργα που θα προταθούν και να απορροφηθούν οι πόροι που διατίθενται.

Στη σύσκεψη που είχε κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα ως προς τις προβλεπόμενες διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, πήραν μέρος και οι Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής και Οικονομικών Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.