Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Ξεσηκωμός στις Φυτείες για να αποτραπεί το κλείσιμο των Λυκειακών τάξεων (φωτό-video)

Ξεσηκωμός στις Φυτείες για να αποτραπεί το κλείσιμο των Λυκειακών τάξεων (φωτό-video)

         Παρουσία πλήθους μαθητών, γονέων και κατοίκων της περιοχής διεξήχθη χθες Πέμπτη η δεύτερη κατά σειρά Λαϊκή Συνέλευση, με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Φυτειών «Ακαρνανικό Φως», με θέμα την κατάργηση των Λυκειακών Τάξεων Φυτειών καθώς και την επικείμενη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου.
      Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων, με τον δικό τους δυναμικό και ξεχωριστό τρόπο πέρασαν το δικό τους μήνυμα με πορεία διαμαρτυρίας που οργάνωσαν και κατέληξε στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η Λαϊκή Συνέλευση….
        Σε ότι αφορά την εξέλιξη της Συνέλευσης, αρχικά, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασίλης Σαλτογιάννης και αναφέρθηκε συνολικά στα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα και φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Ακόμη, αναφέρθηκε στις προθέσεις του Συλλόγου που σε συνεργασία με τους κατοίκους και τους υπόλοιπους φορείς θα ορίσουν επιτροπή πρωτοβουλίας με στόχο την ενίσχυση των σχολικών μονάδων.  
        Εκπροσωπώντας τους μαθητές και μαθήτριες, μίλησε η μαθήτρια της Β’ Λυκείου Βάσω Καραπάνου, στέλνοντας κραυγή αγωνίας προς κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο.
       Αργότερα, στο βήμα ανέβηκε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Φυτειών Γιώργος Νταλακούρας, ο οποίος εξέθεσε την σημασία για την περιοχή του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης του με επιπλέον μαθητές από τα γύρω χωριά.
         Έπειτα, η Βουλευτής του Σύριζα Μαρία Τριανταφύλλου περνώντας το δικό της μήνυμα στήριξης και συμπαράστασης προς τους μαθητές και γονείς, δεσμευόμενη ότι θα αγωνιστεί ώστε να αποτραπεί η κατάργηση των Λυκειακών Τάξεων.
     Η Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Ντίνα Σαμαρά-Κουμανδράκη, εκπροσωπώντας τον Δήμο Ξηρομέρου, αφού αναφέρθηκε σε όλα όσα έχει πράξει μέχρι στιγμής ο Δήμος, τόνισε ότι ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς, προ ημερών είχε έρθει σε επαφή με τον αρμόδιο Υπουργό και του παρουσίασε το πρόβλημα με τις Λυκειακές Ταξεις. Επιπλέον, δεσμεύτηκε ενώπιον μαθητών, γονέων και κόσμου να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να ενισχυθούν οι Λυκειακές Τάξεις. Χαρακτηριστικά υπογράμμισε ότι από τα δυο λεωφορεία με μαθητές που καταλήγουν στον Αστακό από τα γειτονικά χωριά, το ένα από του χρόνου θα καταλήγει στις Φυτείες ώστε με αυτόν τον τρόπο να ενισχυθούν με νέους και περισσότερους μαθητές.
      Ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Πάνος Γαζέτας στην σύντομη ομιλία του είπε ότι δεν πρέπει να κλείσουν οι Λυκειακές Τάξεις, στην περίπτωση όμως που συμβεί κάτι τέτοιο πρότεινε να παραιτηθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών.
         Ακολούθως, το λόγο πήρε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Παντελής Ψηλός παρουσιάζοντας μια σειρά από προτάσεις του ώστε να μην κλείσουν οι Λυκειακές Τάξεις.
      Επίσης τοποθετήθηκε και ο π. Πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειωτών Χρήστος Σαλτογιάννης υπογραμμίζοντας ότι από την αποψινή Συνέλευση οι αρμόδιοι πρέπει να δεσμευτούν απέναντι στα παιδιά και τους γονείς και πως αυτό που προέχει είναι να πάρουν παράταση οι Λυκειακές Τάξεις και από το νέο σχολικό έτος να ενισχυθούν με το αναγκαίο μαθητικό δυναμικό. Ακόμη υπογράμμισε ότι τυχόν κατάργηση θα σημάνει αυτόματα την διάσπαση του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της περιοχής.
       Ο Χρήστος Κολοβός ανέφερε πως πάση θυσία πρέπει να παραμείνουν οι Λυκειακές Τάξεις και με την σωστή προσέγγιση να ενισχυθούν με περισσότερους μαθητές από τα γύρω χωριά.
    Από την Κίνημα Πολιτών πρ. Δήμου Φυτειών μίλησε ο Δημήτρης Ψηλός.
          Στη συνέχεια το λόγο πήραν αρκετοί γονείς και μαθητές εκφράζοντας τις απόψεις τους, την αγωνία τους αλλά και τις ερωτήσεις τους προς την αρμόδια Αντιδήμαρχο, καλώντας την έτσι να δεσμευτεί και να κάνει τα πάντα ώστε να παραμείνουν και να ενισχυθούν όχι μόνο οι Λυκειακές Τάξεις αλλά και όλες οι σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Φυτειών.
       Επιστολή συμπαράστασης απέστειλε ο Βουλευτής του Σύριζα Γιώργος Βαρεμένος. 

xiromeronews.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.