Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Ξυλοφόρος όνομα και πράγμα!

Ο διαιτητής που φυγαδεύτηκε ως …αστυνομικός

Για το ιστορικό των αγώνων του Παναιτωλικού με τον Βύζαντα,  ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στον αγώνα της σεζόν 1981-1982 καθώς η μοναδική νίκη του Βύζαντα στο Αγρίνιο συνοδεύτηκε από πολλά επεισόδια! Πρωταγωνιστής του τότε αγώνα ήταν ο… κ. Ξυλοφόρος ο οποίος και με τα ανεκδιήγητα σφυρίγματά του, έδωσε ουσιαστικά με το έτσι θέλω τη νίκη στους Μεγαρείς (ένα γκολ κραυγαλέο οφσάιντ, αποβολές Κωστόπουλου, Βασιλείου για τον Παναιτωλικό) κάνοντας το κατάμεστο από αγρινιώτες γήπεδο κυριολεκτικά να βράζει και πάρα πολλούς (πάνω από χίλιους) οπαδούς του Παναιτωλικού να τον… περιμένουν με άγριες διαθέσεις μέχρι αργά το βράδυ έξω από το γήπεδο.

Τελικά και με την παρέμβαση της αστυνομίας η οποία και..δάνεισε ρούχα στο διαιτητή, ο εν λόγω ρέφερι φυγαδεύτηκε με..  αστυνομική μεταμφίεση(!) σε μια προσπάθεια να μη γίνει αντιληπτός από τον κόσμο που είχε περικυκλώσει σχεδόν τους έξω χώρους του γηπέδου και δεν έλεγε να φύγει, ενώ είχε ήδη βραδιάσει! Κι όλα αυτά σε εποχές που.. επικρατούσαν άλλα ήθη και έθιμα στο γήπεδο του Παναιτωλικού.

Για την ιστορία το γκολ της τότε αναμέτρησης για τον Παναιτωλικό είχε πετύχει ο Καπελιώτης ενώ με την ομάδα του Βύζαντα αγωνιζόταν κάποια τρανταχτά ονόματα της εποχής όπως αυτό του Σάκη Κουβά.

Π.Κ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.