Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

ΟΑΕΔ: Έτσι θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων ΛΑΕΚ για δημόσιο-ιδιωτικό τομέα

ssas123Τη διαδικασία με την οποία θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων (ΛΑΕΚ 0,24%) για το έτος 2016 με ΕΓΚΥΚΛΙΟ του ο ΟΑΕΔ. Στην εγκύκλιο η οποία έρχεται ως συνέχεια της δημοσίευσης στο ΦΕΚ της σχετικής απόφασης του ΔΣ του Οργανισμού , τονίζεται μεταξύ άλλων ότι:

-Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος Ιδιωτικές Επιχειρήσεις και φορείς του Δημόσιου τομέα, όπως αυτός ορίζεται στο άρθρο 51 παρ. 1 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ Α΄ 101), όπως ισχύει.

-Το προσωπικό το οποίο έχουν δικαίωμα να καταρτίσουν πρέπει να είναι ασφαλισμένο στο ΙΚΑ και να υπάγεται έστω και σε ένα Κλάδο Ασφάλισης του ΟΑΕΔ.

-Τα προγράμματα κατάρτισης υλοποιούνται από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσης απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης έως και την 20/12/2016

-Ένας εργαζόμενος δύναται να καταρτισθεί μέχρι 100 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια ισχύος της παρούσης απόφασης. Δεν προσμετράται ως συμμετοχή εργαζομένου σε πρόγραμμα κατάρτισης η περίπτωση ακύρωσης προγράμματος από την επιχείρηση

-Για τα προγράμματα κατάρτισης που υλοποιούνται με εσωτερικούς εκπαιδευτές το Μέσο Ωριαίο Κόστος Κόστος (ΜΩΚ) διαμορφώνεται ως εξής :

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ Μ.Ω.Κ (Ευρώ)

Έως 3 καταρτιζόμενοι στο τμήμα 33

Έως 6 καταρτιζόμενοι στο τμήμα 25

Έως 10 καταρτιζόμενοι στο τμήμα 19

Έως 15 καταρτιζόμενοι στο τμήμα 16

Έως 33 καταρτιζόμενοι στο τμήμα 12

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

http://www.aftodioikisi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.