Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Οδηγοί προσοχή! Η Τροχαία δεν χαρίζεται…

Βροχή τα πρόστιμα έξω από το υπεραστικό ΚΤΕΛ 

unnamedΤσουχτερά πρόστιμα επιβάλλονται τις τελευταίες ημέρες από την Τροχαία στην εθνική οδό Αντιρρίου -Ιωαννίνων, στο ύψος του υπεραστικού ΚΤΕΛ στο Αγρίνιο. Οι τροχονομικοί έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί, ιδιαίτερα μετά το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 26χρονο, που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο σημείο.
Οδηγοί ωστόσο διαμαρτύρονται έντονα για τα πρόστιμα που επεβλήθησαν τις τελευταίες ημέρες, ύψους 400 ευρώ, που είναι και το υψηλότερο ποσό που επιβάλλεται σε τέτοιου είδους τροχονομικές παραβάσεις.
Συγκεκριμένα, η παράβαση έχει να κάνει με το γεγονός, ότι πολλοί οδηγοί, εξερχόμενοι από το υπεραστικό ΚΤΕΛ, στρίβουν επιτόπου επί της εθνικής επιδιώκοντας να εισέλθουν στο ρεύμα προς Αγρίνιο, διασχίζοντας τη διπλή διαχωριστική γραμμή  . Για να είναι νόμιμοι, θα πρέπει συνεχίσουν μέχρι το νοσοκομείο Αγρινίου και να κάνουν αναστροφή στον… κόμβο του νοσοκομείου, ενώ αντίστοιχα, για να επιστρέψει κάποιος προς το Μεσολόγγι κινούμενος στο ρεύμα προς Αγρίνιο, θα πρέπει να φτάσει στο κόμβο των πρ.sprider.
Οι οδηγοί όπως είναι λογικό δυσανασχετούν, η Τροχαία όμως απ’ την πλευρά της επιμένει στην εντατικοποίηση των ελέγχων. Όπως εξηγεί ο διοικητής της Τροχαίας Αγρινίου κ. Ηλίας Καραΐσκος, η αστυνομία δεν εξάντλησε την αυστηρότητά της το προηγούμενο διάστημα, λόγω και των capital controls , αλλά πλέον, μετά και από τα θανατηφόρα τροχαία στην εθνική, δεν υπάρχουν περιθώρια. Άλλωστε για τα όποια… κενά ή λάθη στη μελέτη για την αναδιαρρύθμιση στην εθνική οδό , δεν ευθύνεται η τροχαία.
Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες , για παρόμοιες παραβάσεις στο ύψος των ΚΤΕΛ, επεβλήθησαν περίπου 20 πρόστιμα των 400 ευρώ, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά.
“Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και οι παραβάσεις θα τιμωρούνται ακόμη και με τσουχτερά πρόστιμα. Καταλαβαίνουμε τις οικονομικές δυσκολίες, όμως έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές”, αναφέρει μιλώντας στο agrinionews.gr o κ. Καραίσκος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον μήνα Οκτώβριο, η Τροχαία Αγρινίου κατέγραψε 2.600 παραβάσεις στην περιοχή αρμοδιότητάς της, με τις 230 να αφορούν σε κλήσεις για οδήγηση χωρίς κράνος.
Το επόμενο διάστημα η Τροχαία, με τη συνδρομή και άλλων υπηρεσιών, θα πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους για τις κόντρες με μηχανάκια στην εθνική οδό, όπου τα πρόστιμα είναι ακόμη πιο τσουχτερά (αγγίζουν μέχρι και τα 800 ευρώ) ενώ για τις περιπτώσεις αυτές προβλέπεται και η αυτόφωρη διαδικασία…

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Μπιξτ

  ο καθένας παρκαρει όπου θέλει…
  Οι μηχανές πάνε με χίλια στη Παπαστράτου…
  Στην εθνική οδό γίνονται χρόνια τώρα κόντρες ,κυριολεκτικα έξω από την τροχαία…
  Όλα τα πεζοδρόμια και οι πεζόδρομοι είναι κατειλλημένα
  από αμάξια και μηχανάκια…
  Τώρα πως γίνεται να κόβει (;) η τροχαία 2600 !!!πρόστιμα και να μην αλλάζει τίποτε ,αυτό μόνο αυτή μπορεί να το απαντήσει…
  Πως γίνεται να κάνει 2600!!!ελεγχους το μήνα!!! Και κανένας να μην τη βλέπει ποτέ,πάλι η Τροχαία να το εξηγήσει…
  Η κάτι δεν κάνει σωστά η δεν κάνει τίποτε σωστό…

 2. ga

  Οι οδηγοί μπορούν να φύγουν και από τον δρόμο προς Γιαννούζι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.