Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Οι έμποροι ναρκωτικών έδιναν εντολές στους αστυνομικούς!

Προθεσμία πήραν τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο και μεθαύριο ζήτησαν και έλαβαν τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών -οι τρεις αστυνομικοί καθώς και οι υπόλοιποι από τους 27 κατηγορούμενους- που δρούσε σε Αγρίνιο, Βόλο και Θεσσαλονίκη.

Aπό τα 29 άτομα που οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, σήμερα έχουν ξεκινήσει να απολογούνται μόνο τα 10 άτομα που κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος, για την υπόθεση.

Οι κατηγορούμενοι μπήκαν στα δικαστήρια από την πίσω πόρτα και με σκυμμένο το κεφάλι.

Στο μεταξύ, απίστευτες συνομιλίες έρχονται στη δημοσιότητα μετά τη δωδεκάμηνη παρακολούθηση του κυκλώματος από τις αρχές.

Σε έναν από τους διαλόγους, που δημοσιοποίησε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, ένας έμπορος ναρκωτικών, προσπαθεί να πείσει τον αστυνομικό -που έχει συλλάβει έναν άλλο έμπορο- για το ποιο αδίκημα πρέπει να γράψει στα χαρτιά για τον κατηγορούμενο.

Για την ακρίβεια, του λέει να γράψει “για κατοχή” και όχι “για αγοραπωλησία”, προκειμένου να αντιμετωπίσει μικρότερη ποινή ο κατηγορούμενος.

Έμπορος ναρκωτικών: Μόνο κατοχή κάνε σε αυτούς στα χαρτιά, έτσι; Γενικά σε όλους αυτούς κατοχή. Απλά μόνο κατοχή, δεν κάναμε αγοραπωλησία.

Αστυνομικός: Πες μου εσύ τι θες να γράψουμε.

Έμπορος: Κατοχή, κατοχή και αυτόν λίγο ξύλο για να δώσουν καμιά δουλειά… Γιατί αυτός έχει πολλές δουλειές. Αυτός που τα έχει πάρει πάνω τους, έχει πολλές δουλειές. Πες “δώσε καμιά δουλειά να φύγεις”, πες “να φύγεις από τον ανακριτή”.

Αστυνομικός: Εντάξει. Καλά, καλά λέω.

Όπως έχει διαπιστωθεί, τα μέλη του κυκλώματος άλλαζαν συνεχώς αριθμούς τηλεφώνων και φρόντιζαν να προστατεύουν τις ”δουλειές” τους λαμβάνοντας μέτρα αντιπαρακολούθησης. Τα ονόματα που χρησιμοποιούσαν στις συνομιλίες τους ήταν συνθηματικά.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τρεις αστυνομικοί, ένας αστυνόμος β’, ο οποίος ήταν προϊστάμενος του τμήματος δίωξης ναρκωτικών του Βόλου, και δυο αρχιφύλακες, εκ των οποίων ο ένας υπηρετούσε στο τμήμα αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και ο άλλος στην Ασφάλεια Αγρινίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλοι αστυνομικοί σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για συνέργεια σε παραβάσεις που αφορούν στα ναρκωτικά, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει τέσσερα άτομα που είναι έγκλειστοι για υποθέσεις ναρκωτικών σε διάφορες φυλακές της χώρας.

Όπως έγινε γνωστό, οι έρευνες για τη δράση του πολυμελούς κυκλώματος ξεκίνησαν πριν από τουλάχιστον δέκα μήνες.

Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο και στο Αγρίνιο, χρησιμοποιώντας τον υπερσύγχρονο κοριό της ΕΥΠ.

Από τις εκατοντάδες ηχογραφημένες συνομιλίες προέκυψε ότι οι αστυνομικοί είχαν «συναλλαγές» με τους εμπόρους ναρκωτικών, στους οποίους υπόσχονταν άλλοτε διάφορες ποσότητες προκειμένου να «εκμαιεύσουν» πληροφορίες για τη δράση άλλων κυκλωμάτων και άλλοτε ευνοϊκές καταθέσεις σε κατηγορούμενους που εμπλέκονταν σε υποθέσεις ναρκωτικών.

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.