Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Οι αθλητές που τίμησαν την πόλη (φωτό)

Οι αθλητές που τίμησαν την πόλη (φωτό)

Βραβεύτηκαν από τον Δήμο Αγρινίου στο πλαίσιο του ημιμαραθωνίου Μιχάλης Κούσης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος η καθιερωμένη ειδική εκδήλωση βράβευσης αθλητών που διακρίθηκαν και αθλητικών σωματείων της πόλης του Αγρινίου. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια στο πλαίσιο του ημιμαραθωνίου αγώνα δρόμου «Μιχάλης Κούσης», ο Δήμος Αγρινίου τίμησε τις προσπάθειες των αθλητών που ξεχώρισαν για το ήθος τους και που έφεραν επιτυχίες και μετάλλια στην πόλη. Ενδεικτικό είναι αυτό που ο Δήμαρχος κ. Παύλος Μοσχολιός είπε για τον αθλητισμό στο Αγρίνιο, στην πόλη που εξακολουθεί να παράγει και να γεννά πάνω απ’ όλα σπουδαίους ανθρώπους. Έτσι χαρακτήρισε και τον ίδιο τον Μιχάλη Κούση, τον αθλητή που δόξασε το Αγρίνιο στο Πανελλήνιο και όχι μόνο.  Ο Δήμαρχος εξαίροντας τη προσωπικότητα του Μιχάλη Κούση, κάλεσε τους νέους αθλητές να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να τον έχουν ως πρότυπο, μιλώντας ταυτόχρονα για τη συστηματική προσπάθεια, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών της πόλης. O ίδιος πραγματοποίησε και την πρώτη απονομή στον κ. Κυριάκο Μουτεσίδη για τη συνολική του προσφορά στον κλασσικό αθλητισμό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απένειμαν μάλιστα βραβεία, παράγοντες του αθλητισμού, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων. Την όλη παρουσίαση έκανε ο παλαίμαχος σπουδαίος αθλητής και γυμναστής σήμερα, κ. Διονύσης Μπαμπαρούτσης ο οποίος και απ’ την αρχή του θεσμού έχει τα μέγιστα συμβάλλει στην καλή διοργάνωση και επιτυχία του ημιμαραθωνίου.

Βραβεία έλαβαν μεμονωμένα αθλητές αλλά και σωματεία που ξεχώρισαν για τις επιτυχίες τους. Βραβεύθηκε ο Λεωνίδας Κολώνιας απ’ τον αθλητικό σύλλογο «Ιωνικός 80» για το μετάλλιο που χάρισε στην πόλη στον αθλητισμό, αθλητές του ομίλου ο «Κόνδωρ» που διακρίθηκαν στο Βάδην και στο άλμα εις μήκος, αλλά και αθλητές της Γυμναστικής Εταιρίας Αγρινίου που πήραν μετάλλια σε Πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις.

Βραβεύτηκαν ακόμη τα μέλη ομαδικών αθλημάτων όπως η ομάδα χειροσφαίρισης ανδρών του Παναιτωλικού για την άνοδό της στην Β’ Εθνική Κατηγορία και η ομάδα καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου Αγρινίου για την άνοδό της στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Επίσης, βραβείο παρέλαβε ο καλαθοσφαιριστής της ομάδας του Πύγασου Αγρινίου Σωκράτης Ναούμης για τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα. Βραβείο παρέλαβαν οι αθλητές Ελληνορωμαϊκής Πάλης της ομάδας του Παναιτωλικού Ελευθερία Λιάτσου και Αριστείδης Κούτας. Στο ΤAE- KBON-NTO βραβεύθηκαν πολλοί αθλητές του κυρίως του Α.Σ «Θησέας». Οι πολλές διακρίσεις στο συγκεκριμένο άθλημα δείχνουν και το πόσο δημοφιλές είναι στην πόλη μας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή που έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Μοσχολιός σε δύο συλλόγους που αποτελούν βασικό κομμάτι της επιτυχίας του ημιμαραθωνίου. Βραβεύθηκαν ο σύλλογος Ραδιοασυρματιστών Δυτικής Ελλάδος και η λέσχη μοτοσυκλέτας Αγρινίου, σε μία συμβολική περισσότερο κίνηση για την ενίσχυση του εθελοντισμού και τις προσπάθειες που οι σύλλογοι αυτοί καταβάλλουν.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.