Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, 2020

Οι αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς “ξέρουν” για το νέο ΕΣΠΑ;

Το πρόγραμμα από το ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών(προσωπικό αλλά και επιδότηση λειτουργίας ανά παιδί) αφορά  εξίσου κρατικούς(δημοτικούς δηλαδή)και ιδιωτικούς σταθμούς, χωρίς να υπάρχει κάποια διάκριση ανάμεσά τους ως προς την προτεραιότητα. Ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης ήταν- και εννοείται ότι παραμένει- Η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) με το νόμο 3614/2007.

Το θέμα είναι ότι φέτος οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί δεν έχουν ειδοποιηθεί για την εκπόνηση νέου προγράμματος και αναμένουν, ενώ αντίθετα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί δέχονται κανονικά αιτήσεις των γονέων πάνω στη φόρμα που συμπλήρωναν και πέρυσι ώστε να πάρουν προτεραιότητα. Άνθρωποι των ιδιωτικών παιδικών σταθμών λένε ότι σε επικοινωνία τους με την ΕΕΤΑΑ έχουν πληροφορηθεί μεν πως επίκειται το νέο πρόγραμμα που ουσιαστικά θα ανήκει στο “νέο ΕΣΠΑ” 2014-2020 αλλά ότι ακόμα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα οι πρώτοι να απορούν πως γίνονται αιτήσεις χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί το σπουδαιότερο σημείο της νέας συμφωνίας. Σημείο κλειδί είναι ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κάθε γονιός έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση μόνο σε ένα φορέα.

Το θέμα είναι κρίσιμο γιατί αφορά τον υγιή ανταγωνισμό από ομοειδείς επιχειρήσεις που προστατεύονται το ίδιο από το νόμο και που για να χρησιμοποιούν τη φόρμα ενός ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης πρέπει να έχουν πάνω της αποτυπωμένο το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στο οποίο αυτός συμμετέχει.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.