Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι Ακαρνανίας για τις αγωγές σε βάρος συναδέλφων τους στη Θεσσαλονίκη

Οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι Ακαρνανίας για τις αγωγές σε βάρος συναδέλφων τους στη Θεσσαλονίκη

astynomia-2Με αφορμή  αγωγή  που κατατέθηκε σε βάρος συνδικαλιστών – αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει ως εξής:

Βεβαίως, κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να προσφύγει ενώπιον της δικαιοσύνης για πράξεις ή παραλείψεις από τις οποίες θίγεται. Πολλές φορές εξάλλου, το συνδικαλιστικό κίνημα, στο παρελθόν, τόσο σε επίπεδο σωματείου όσο και σε επίπεδο Ομοσπονδίας είχε προσφύγει ενώπιον της δικαιοσύνης για να διαφυλάξει τα συμφέροντα των μελών του, πάντα βέβαια μέσα στα πλαίσια των διατάξεων του Συντάγματος, των Νόμων, των Κανονισμών του Σώματος αλλά και των καταστατικών σκοπών, που διέπουν την συνδικαλιστική δεοντολογία και λειτουργία των σωματείων.

Επιδίωξη του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η ελεύθερη έκφραση των ιδεών, η συλλογική προσπάθεια και δράση μέσα στα πλαίσια πάντα του Συντάγματος, των Νόμων και των Κανονισμών που διέπουν την λειτουργία μας.  Κυρίως όμως ο έλεγχος της διοίκησης (ενεργειών ή τυχόν παραλείψεων)  εντός των πλαισίων που δίνει ο νόμος στους συνδικαλιστές σύμφωνα πάντα με τον κώδικα δεοντολογίας.

Η Διοίκηση θα πρέπει να αποδέχεται τον έλεγχο και την καλόπιστη κριτική, προκειμένου να παράγεται έργο προς όφελος των εργαζομένων, αλλά και του κοινωνικού συνόλου που όλοι υπηρετούμε.

Χρήσιμο θα ήταν να αποφεύγονται τυχόν ενέργειες που μπορούν να εκλιφθούν ως εκφοβισμός ή προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης και της νόμιμης συνδικαλιστικής δράσης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.