Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για πρώτη φορά στο Αγρίνιο

Οι Γιατροί Χωρίς  Σύνορα για πρώτη  φορά στο Αγρίνιο

Η ομάδα Face to Face των Γιατρών Χωρίς Σύνορα επισκέπτεται για πρώτη φορά το Αγρίνιο από τις 7 μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου. Τα μέλη της ομάδας μας θα βρίσκονται καθημερινά σε πλατείες και κεντρικά σημεία της πόλης για να ενημερώσουν τους κατοίκους της και να ζητήσουν την οικονομική υποστήριξη τους σε μια περίοδο που και η πιο μικρή προσφορά αποκτά τεράστια σημασία για ανθρώπους που βρίσκονται κυριολεκτικά μεταξύ ζωής και θανάτου.
Στόχος της δράσης αυτής είναι να επικοινωνήσουμε με τους κατοίκους της πόλης ανταλλάσοντας απόψεις και ζητώντας την υποστήριξή τους που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Αναζητήστε και στηρίξτε την ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και προσφέρετε ελπίδα και χαμόγελο σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της ομάδας F2F θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αγρινίου. Μέσα από βίντεο, φωτογραφίες και πληροφορίες μέλη της οργάνωσης θα φωτίσουν τη δράση της αναπτύσσοντας διάλογο με το κοινό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παρουσίαση του πρωτότυπου διαδικτυακού, εκπαιδευτικού παιχνιδιού για τον υποσιτισμό που απευθύνεται σε παιδιά, γονείς και καθηγητές και είναι διαθέσιμο σε όλους στη διεύθυνση www.msf.gr/playandlearn.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) ιδρύθηκαν το 1971 με πρωτοβουλία μιας ομάδας γιατρών και δημοσιογράφων που πίστευαν στην αποτελεσματική ιατρική και ανθρωπιστική δράση αλλά και στη δύναμη της μαρτυρίας. Σύντομα εξελίσσονται σε μια διεθνή ανεξάρτητη ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που στόχο έχει την παροχή ιατρικής βοήθειας στους πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, πολιτικές πεποιθήσεις ή φύλο. Η δράση της οργάνωσης διέπεται από τις αρχές της ανεξαρτησίας, της αμεροληψίας και της ουδετερότητας και γίνεται πραγματικότητα χάρη στους υποστηρικτές της σε όλο τον κόσμο. Μέσα από την εμπειρία και τη μαρτυρία των εθελοντών μας ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε την κοινωνία για όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στις περιοχές παρέμβασης και δράσης μας. Το ελληνικό τμήμα των ΓΧΣ δημιουργήθηκε το 1990 και αποτελεί ένα από τα 19 τμήματα της οργάνωσης συμπληρώνοντας 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα χάρη στην πολύτιμη ηθική και οικονομική υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιδιωτικές δωρεές που αποτελούν το 99% των εσόδων του ελληνικού τμήματος των ΓΧΣ, μπορούν να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία της δράσης μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.