Τετάρτη, Απρίλιος 24, 2019

Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων στο Άκτιο- Άμβρακια

Νέα εμπλοκή σημειώθηκε στα έργα του οδικού άξονα Αμβρακία-Άκτιο.Την περασμένη Τετάρτη  το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου (Ε.Κ.Α.) σε συνεννόηση με το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας οργάνωσαν σύσκεψη με τα σωματεία Οικοδόμων- Χειριστών – Οδηγών και τους εργαζόμενους στον οδικό άξονα «Αμβρακία – Άκτιο».

1206fc7c99_aktioroad_1 Την περασμένη Τετάρτη  το Δ.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου (Ε.Κ.Α.) σε συνεννόηση με το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας οργάνωσαν σύσκεψη με τα σωματεία Οικοδόμων- Χειριστών – Οδηγών και τους εργαζόμενους στον οδικό άξονα «Αμβρακία – Άκτιο».
Τονίζουν πως για μια ακόμα φορά από την εκκίνηση του έργου παρουσιάστηκαν και πάλι προβλήματα με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες, μετά από απόφαση της κατασκευαστικής εταιρείας, και να αναγκαστούν οι εργαζόμενοι, για δεύτερη φορά μέσα στο μήνα Φλεβάρη, να βγουν σε υποχρεωτική άδεια. Πρώτη φορά σταμάτησαν οι εργασίες στις αρχές του μήνα για δυο εβδομάδες (λόγω καιρικών συνθηκών έλεγε η εργοδοσία), οι ουσιαστικοί λόγοι όμως ήταν διαφορετικοί κι αυτό το αποδεικνύουν οι ενέργειές τους το επόμενο διάστημα. Στη συνέχεια προχώρησαν σε συνολικά 24 απολύσεις, 6 σε κάθε μια από τις 4 εργολαβίες που υπάρχουν συνολικά στον οδικό άξονα.Την Δευτέρα 23 Φλεβάρη ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι οι εργασίες θα σταματήσουν και πάλι και ότι θα πρέπει να βγουν σε υποχρεωτική άδεια με την αιτιολογία ότι οι τροποποιήσεις που έγιναν στις μελέτες σε κάποια σημεία του έργου δεν έχουν υπογραφεί από την επιβλέπουσα υπηρεσία. Οι εργαζόμενοι δεν αποδέχτηκαν να σταματήσουν με υποχρεωτική άδεια για δεύτερη φορά σε ένα μήνα και προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας από την Τρίτη 24 Φλεβάρη διεκδικώντας δεδουλευμένα ενός μήνα και μέρος του Δώρου Χριστουγέννων 2014.
«Τα προβλήματα στο συγκεκριμένο έργο ήταν πολλά το προηγούμενο διάστημα με αποτέλεσμα το έργο να σταματά για μεγάλα διαστήματα και οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι για μήνες με ευθύνη των κυβερνήσεων και των κατασκευαστικών εταιρειών» αναφέρουν ττο εργατικό κέντρο Αγρινίου.
Παράλληλα καλούν τους φορείς (Δήμους – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας) να πάρουν άμεσα θέση και να πιέσουν για την επανεκκίνηση του έργου και την κυβέρνηση να προχωρήσει σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ξαναρχίσουν οι εργασίες. Καλούν εξάλλου την κατασκευαστική εταιρεία να ανακαλέσει όλες τις απολύσεις και να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις, εκεί που χρειάζονται, προκειμένου να αποπερατωθεί το έργο. Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας να πάρει όλα τα μέτρα για ελέγχους (Υγιεινής και Ασφάλειας).
«Διεκδικούμε, πέρα από τα δεδουλευμένα, και υπογραφή κλαδικών Σ.Σ.Ε. έχοντας σα βάση τις συμβάσεις του 2009 και αυξήσεις για κάλυψη των απωλειών που είχαμε από τα προηγούμενα χρόνια» αναφέρεται στην ανακοίνωση εενώ αποφασίστηκε να γίνει Γ.Σ. των εργαζομένων και εκεί να παρθούν αποφάσεις .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.