Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Οι εξελίξεις στο πάρκο

Οι εξελίξεις στο πάρκο

παρκο

Μέσα στη παράνοια που αναμενόταν γίνεται αναγκαιότητα,  για να είμαστε συνεπείς ως υπογράφοντες αλλά και ως συμμετέχοντες στο site, να πούμε δυο πράγματα κάτω από το πρίσμα του “πάρε θέση” για το θέμα στο πάρκο. Η άποψή μου για το πως γίνονται τα πράγματα δημοκρατικά έχει διατυπωθεί πολλές φορές. Οι θεσμοί δεν είναι λάστιχο να λες τη μια ότι δεν αναγνωρίζεις το ΣτΕ και την άλλη να επικαλείσαι έγγραφα και τον εισαγγελέα. Καταλαβαίνω και αποδέχομαι ότι για κάποιους αυτή η ιστορία μπορεί να έχει και συναισθηματική αξία. Οι γνώμες είναι σεβαστές, ακόμα και αν παίζουν με φόντο τις παρεμβάσεις και σχόλια για καταστροφές. Ένα δέντρο που ξεριζώνεται, ακόμα κι αν μεταφέρεται-όπως λένε από την υπηρεσία πρασίνου-είναι δύσκολο θέαμα.

Η καθαρή πληροφόρηση λέει ότι ουδεμία(ούτε προφορική, ούτε γραπτή)εντολή εισαγγελέα υπήρξε προς την αστυνομία για σταμάτημα των έργων και άρα ισχύει ότι έχει πει το ΣτΕ. Τα καινούρια στοιχεία που υπάρχουν είναι ότι: α) υπήρξε προ ημερών καταγγελία νομικών εκπροσώπων πολιτών για παρεμβάσεις, όπως το κόψιμο συγκεκριμένου αριθμού δέντρων  που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ισχυρίζεται ότι δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο που υπέγραψε( ως μια από τις δεκάδες εμπλεκόμενες υπηρεσίες) και τις παραπέμπει σε ΥΠΕΚΑ και Δασαρχείο για διερεύνηση β)θέση πήρε για το θέμα και το βασικό κυβερνών κόμμα στην περιοχή που ζητά σταμάτημα εργασιών για συνεννόηση γ)έγινε ομάδα πολιτών θέλουν την ανάπλαση και δ) εισαγγελική παρέμβαση για σταμάτημα των έργων δεν υπάρχει παρότι έγινε σύσκεψη πρόσφατα για το πως και αν πρέπει να συνεχίσει ο εργολάβος να δουλεύει ενώ τώρα στην Εισαγγελία είναι σε εξέλιξη παράσταση για να ενημερωθεί ο Εισαγγελέας.

Αν  υπάρχει θέμα που μπορούν να κυνηγήσουν οι ενάντιοι στο έργο, αν δηλαδή όσα λέει η Αποκεντρωμένη για “κατ’ ελάχιστον ελλιπή στοιχεία” είναι έτσι ή είναι ξεφόρτωμα ευθυνών(καθόλου σπάνιο), αυτό θα διερευνηθεί. Το χρέος του agrinionews.gr αυτές τις μέρες ήταν να μείνει μακριά από πόλωση και να ψάξει νομικά το θέμα όπως και εξακολουθεί να κάνει. Από την άλλη κάποιοι στα social media μπαίνουν στη λογική “γιατί δεν βάλατε εσείς το έγγραφο αυτό και το έβαλαν άλλοι”, πάντα στα πλαίσια του “πάρτε θέση και να είναι και σωστή”. Εδώ πρέπει να πω ότι οι δημοσιογράφοι έχουν πηγές και οι πολίτες αξιολογούν. Προσωπικά όσα τηλέφωνα κι αν έκανα όταν ξεκίνησε η ιστορία- πριν ακόμα την εκδίκαση για τα ασφαλιστικά μέτρα -κατέληξαν σε σιγή ασυρμάτου. Μη απάντηση δηλαδή. Επίσης όσοι διακίνησαν την απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τι θέμα, από ότι ξέρω από τη συντακτική ομάδα του site, ουδέποτε ενημέρωσαν το agrinionews. Αυτό, βέβαια, επειδή πολλοί δεν το γνωρίζουν μαζί με τα άλλα ιδιαίτερα του επαγγέλματος, συμβαίνει συχνά. Οι δημοσιογράφοι έχουν πηγές και κατά περίσταση έχουν ή δεν έχουν ένα θέμα, κάτι που ποσώς αφορά το κοινό, φυσικά.

Προσωπικά, αλλά και εδώ στο news, δεν βλέπουμε τίποτε με μονομανία. Πιστεύω ότι το πάρκο πρέπει να αλλάξει και αν ήταν στο χέρι μου θα πρότεινα κάτι πολύ πιο ριζοσπαστικό με φύση, ήπια αναψυχή  και τέχνη μαζί. Αλλά δεν αποφασίζω εγώ. Ο μόνος δρόμος είναι ο νόμος και όλοι έχουν νομικά όπλα να χρησιμοποιήσουν. Μόλις το internet ενημερώνει ότι “αυτή την ώρα καταστρέφεται το πάρκο”, γιατί οι εργασίες στο φυτώριο έχουν σχεδόν τελειώσει και-κακώς, κάκιστα- βρέθηκαν κι αυτές τώρα να επιτείνουν την ατμόσφαιρα. Αν, ξαναλέω, έχει γίνει κάτι παράτυπο θα απολογηθούν εκείνοι που πρέπει ακόμα και κατόπιν εορτής. Το agrinionews αναζητεί όλα τα νεότερα στοιχεία από ότι ξέρω.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΑΘανσια

    Η ανάπλαση του Πάρκου ίσως να είναι μεν απαίτηση των Αγρινωτών όπως επικαλέιται ο Δήμαρχος , μα πουθενά στην πόλη δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο αναρτημένο για ενημέρωση των πολιτών με τό τί ακριβώς προβλέπει αυτή η αναπλαση και γι αυτό γεννάει υποψίες. Υπάρχει καποια φωτιγραφία στην κεντρική πλατεία και στο Δημαρχείο που δεν λέει σχεδόν τίποτα .Δεν ξερω τί θέλει να κανει ο Δημαρχος δεν ξερω τί σχεση εχει η πορσελάνη σε ενα τόπο που έχει αφθονει η πέτρα μαντεμι στα γυρω βουνα, σε ενα τόπο με άφθονο υγρό δτοιχείο το νερό στο Παρκο είναι αφαντο σχεδον και στη νεα φωτογραφία πάλι μια ελαχιστη παρουσία υπάρχει. .. Η Πολη εχει Πανεπιστημιακες σχολες που ειδικευονται στο Περιβαλλον τον πολιτισμο την οικονομία έχει γίνει καμια συνεργασία του Δημου με τα τμήματα για προτάσεις από τους Πανεπιστημιακους Θα γίνουν λέει χώροι για skate μαλλον για να πάρουν με το μέρος τους τα νέα παιδιά. Δεν υπάρχει λέει μέσα κτηριο ώστε να υπάρχει φόβος για πώληση. Μα υπάρχει το κέντρο ψυχαγωγίας που κάποτε γνωρισε μεγάλες μέρες. Θα γίνει λέει πάρκινγκ . Ποιός θα παρκάρει στο Πάρκο για να πάει στην Πλάτεία; Αυτοί που δεν παρκάρουν ούτε στο Δημοτικο παρκινγκ της Πλατείας Δημαδη/ ή αυτοί που παρκάρουν καταμεσής του δρόμου δίχως να νοιαζονται για το κομφουζιο που προκαλουν ;. Ειδα το βιντεο με το δεντρο που ξεριζωνεται ηθελα να ηξερα δεν πονεσε κανενας Αγρινωτης με αυτό το θεαμα;. Ολα αυτα τα χρονια οι Δημοτικές Αρχες έχουν υπερασπιστεί το χώρο; Καποτε ήταν σημείο αναφορας η βολτα στο Παρκο ύστερα ήρθαν οι πολυαριθμες καφετέριες στα πεζοδρομια του Κεντρου, εντ ω μεταξύ το αναψυκτηριο στο Παρκο δεν ανακαινηστηκε για να ανταγωνιστεί την Πλατεία και έμεινε σε αχρηστία. διότι από εκει δεν υπήρχε κέρδος για τους Δημους. Καποτε στο Παρκο υπηρχε φυτωριο εκει κοντα στο Θεατράκι με ότι πιο σπάνιο φυτό υπήρχε , οποιος πολίτης ηθελε πηγαινε και αγοραζε από το Δημοτικό φυτώριο έτσι υπήρχε εισοδημα Εχω ακούσει απο αφηγησεις παλαιοτερων ακόμα και για αυγά από τις κοτουλες που είχαν στο Παρκο τα οποία πωλουνταν σε οποιον ενδιαφερονταν. Υπηρχαν τριεις φύλακες που αλοιμονο σε οποιον τολμούσε να πατήσει τα λουλουδια ή να κόψει ένα κλαδακι. Ο χωρος ήταν για απολαυση , διασκεδαση και χαλαρωση ?Αμα είναι να γίνει το Νεο Παρκο σαν το χαλι που οδηγειται το Δασυλιο του Αγ. Χριστοφορου με τις πολυαριθμες βιλλες στριμωγμενες η μια διπλα στην αλλη μεχρι στην κορφη του λοφου ,τι να πουμε να το χαιρομαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.