Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

«Οι καλλιτέχνες δεν είμαστε με το Μνημόνιο» (video)

«Οι καλλιτέχνες δεν είμαστε με το Μνημόνιο» (video)

fgjghjl

fhjlghjl

Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος στο Αγρίνιο

Σε γνωστά γι’ αυτόν μέρη, όπως είπε, βρέθηκε ο γνωστός τραγουδιστής Μάκης Χριστοδουλόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ένωσης για την Πατρίδα κα το Λαό, συνασπισμού κομμάτων με πατριωτικό πρόσημο με επικεφαλής τον Βύρωνα Πολύδωρα.
Ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος μίλησε στη πλατεία των εργατικών κατοικιών Δοκιμίου όπου είχε στηθεί νωρίτερα μικροφωνική και έπαιζε- σε πολύ δυνατή ένταση, είναι αλήθεια-τραγούδια του κι ενώ είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί Ρομά από την ευρύτερη περιοχή. Στην υποδοχή του ήταν και ο πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονίδας των Ελλήνων Ρομά κ. Κωνσταντίνος Λιακόπουλος, αν και πρέπει να αναφερθεί ότι δεν γνώριζαν όλοι οι Ρομά για τον ερχομό του.
Πάντως όσοι βρέθηκαν στη περιοχή ήταν πολύ θερμοί μαζί του ενώ του μίλησαν και πολίτες μη Ρομά, που άλλοι ήρθαν από το Αγρίνιο και άλλοι ήταν στην πλατεία στο τοπικό σύλλογο.
Ο διάσημος τραγουδιστής ήταν κουρασμένος από «τρεις μέρες στο δρόμο και άυπνος, αλλά συνηθισμένος από αυτά», όπως είπε. Πριν την ομιλία του, παρόλα ταύτα, δέχτηκε να μιλήσει για λίγο στους δημοσιογράφους.
Απαντώντας στην ερώτηση πως νιώθει που βρίσκεται στη περιοχή μια και ξέρει καλά το Αγρίνιο είπε: «Κοιμήθηκα σε ένα συγγενή μου στο Αγγελόκαστρο μια ώρα και μπαίνοντας στο Αγρίνιο ένιωσα να έχω ξεκουραστεί δέκα μέρες. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από εδώ, έχω ξεκινήσει από δω, έχω τραγουδήσει στο Αγρίνιο, στο Ξηρόμερο, παντού. Έχω μόνο φίλους και δεν έχει κανένας να μου προσάψει τίποτε πιστεύω. Αν με στηρίξουν τα αδέρφια μας πιστεύω ότι θα είμαι στην ευρωβουλή και θα εκπροσωπήσω και εκείνους και τους μη Ρομά Έλληνες που έχουν δοκιμαστεί από τα Μνημόνια. Ξέρετε εμείς οι καλλιτέχνες δεν είμαστε μνημονιακοί γιατί έχουμε πονέσει. Εγώ έχασα συγγενή μου, ξάδερφο, που έκανε μια δουλειά και πνίγηκε από τα χρέη»
Στην ερώτηση, δε, πως αποφάσισε να ασχοληθεί με την ευρωβουλή απάντησε: «Το έκανα όταν ο κ. Πολύδωρας έφυγε από την κυβέρνηση και αρνήθηκε το Μνημόνιο. Του εξήγησα ότι εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να πάω στη Βουλή, αυτό δεν θα το έκανα ποτέ. Μου είπε ότι θέλει βοήθεια και ρώτησα κάποιους δικούς μου ανθρώπους που μου είπαν να μην ανακατευτώ. Πήρα τρεις εβδομάδες προθεσμία και τελικά δέχτηκα γιατί θέλω να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου και τα παιδιά μας αλλά και εκείνους που με στήριξαν 40 χρόνια τώρα στο τραγούδι. Ο κόσμος έχει πρόβλημα στη ζωή του, όλοι ζουν χειρότερα και αν περάσετε από εκεί που έχω περάσει αυτές τις μέρες θα αναρωτηθείτε το κάνει το κράτος. Ξεκινήσαμε από τα Μέγαρα, και περάσαμε Ζευγολατιό, Αχαγιά, τα δικά μου μέρη, τώρα το Αγρίνιο και κόσμος πίνει νερό βρώμικο γιατί του το έχουν κόψει ενώ οι καταυλισμοί είναι όλο και χειρότεροι. Ποιος θα βοηθήσει όλο αυτόν τον κόσμο;»

Πάντως άνθρωποι που εκπροσωπούν την τοπική κοινότητα τον ρώτησαν «τι θα κάνει για τα Ρομά» (όπως προσδιορίζουν τους δικούς τους ανθρώπους στον πληθυντικό) κι εκείνος είπε ότι θα καλέσει μια επιτροπή από τρία κόμματα- αναφέροντας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- ώστε αν υπάρξουν χρήματα που θα έρθουν από την Ευρώπη θα ζητήσει να υπογράψουν όλοι για τη διαχείριση και της τελευταίας δεκάρας. Γιατί όπως ανέφερε «δεν ξέρω περιπτώσεις αλλά μου λένε ότι τα προηγούμενα χρήματα όσες φορές ήρθαν τα διαχειρίστηκαν κάποιοι «βασιλιάδες» κλπ και βοήθησαν μόνο τους δικούς τους ανθρώπους και συγγενείς». Από τη συνοδεία του πάντως αρκετοί δεν ήταν και τόσο δεκτικοί με τα μεγάλα κόμματα λέγοντας ότι «έχουν έρθει δισεκατομμύρια στην Ελλάδα για τις ευπαθείςς ομάδες και έχουν πάει σε άλλους σκοπούς, σε κόμματα και σε επιχειρηματίες που έχουν γνωστούς».

fjddfgjfgj

ghjlghjl

sfgjfg

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.