Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Οι κλέφτες χαλκού άφησαν χωρίς θέρμανση μαθητές!

Οι κλέφτες χαλκού άφησαν χωρίς θέρμανση μαθητές!

Στο 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου

Καμιά ευαισθησία και κανένας σεβασμός δεν υπάρχει, πια, από τους ασύδοτους που σαν στρατός κατοχής κάνουν πλιάτσικο σε ότι μπορεί να τους αποφέρει κέρδος. Πρόκειται για κοινωνικό φαινόμενο πια και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί-αν υπάρχει βούληση-όταν οι γνωστοί-άγνωστοι κλέφτες του χαλκού φτάνουν σε σημείο να αφήνουν παιδιά να κρυώνουν μέσα στο χειμώνα και να μην μπορούν να κάνουν μάθημα.
Αυτό συνέβη πριν λίγες μέρες στα Παπαστράτεια(και περιέργως δεν έγινε γνωστό) όταν επέδραμαν στους εξωτερικούς σωλήνες που συνδέουν την κεντρική θέρμανση του σχολείου με τις πίσω αίθουσες που βρίσκονται στο εσωτερικό «κλειστό» προαύλιο που ακουμπά στο πάρκο. Η δουλειά έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο και οι δράστες ήταν πολύ αποφασισμένοι, προφανώς γνωρίζοντας ότι δεν θα γίνουν αντιληπτοί και ότι σπάνια περνά από κει κάποια…περίπολος του κράτους. Απόδειξη για τα παραπάνω είναι ότι πήραν όχι μόνο τους χαλκοσωλήνες και άφησαν τα παιδιά στο κρύο αλλά πήραν και εξαρτήματα από τη δεξαμενή, ενώ στην προσπάθειά τους για όλα αυτά δεν δίστασαν να ξηλώσουν και το προστατευτικό περίβλημα των σωλήνων πετώντας το, αφού δεν τους χρειαζόταν και άρα προκαλώντας και επιπρόσθετη ζημιά και έξοδα για την αποκατάσταση.
Δυστυχώς, πρόκειται μάλλον για ανθρώπους που η ισχνή ελληνική πολιτεία και κοινωνία δεν τους έδωσε να καταλάβουν τι σημασία έχει το σχολείο. Πιθανότατα, οι ίδιοι να μην έχουν πάει σχολείο και αυτό είναι κάτι ελαφρυντικό για τους ίδιους και επιβαρυντικό για το ελληνικό κράτος. Επειδή όμως η επιδρομή για το χαλκό, πια, δεν είναι σημάδι ένδειας, αλλά μπίζνα κανονική, κάποιος πρέπει να τους πει ότι τα παιδιά δεν δικαιούνται να μένουν στο κρύο. Όσα παιδιά οι γονείς τους τα στέλνουν σχολείο, δηλαδή… Άλλο να ρημάζεις ένα αντλιοστάσιο σε τελική ανάλυση και άλλο να μην υπολογίζεις ένα σχολείο.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.