Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Οι κορυφαίοι προορισμοί τουριστών στην Ελλάδα

Ποια μέρη της Ελλάδας προτιμούν 7 εθνικότητες -ανάμεσά τους και οι Γερμανοί- στην Ελλάδα. Η λίστα καταρτίστηκε, μαζί με τις φτηνότερες ξενοδοχειακές τιμές στη χώρα.

oi-korufaioi-proorismoi-twn-touristwn-stin-ellada.w_lΗ λίστα που καταρτίστηκε από την Τrivago -η διεθνής μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης-  δίνει σαφέστατη εικόνα για τους προορισμούς που προτιμούν οι τουρίστες όλων των εθνικοτήτων που ταξιδεύουν στην Ελλάδα. Παράλληλα η έρευνα δίνει αυτούς τις δύο ελληνικές παραλίες που ξεχωρίζουν -περιλαμβάνονται μεταξύ των δεκαπέντε κορυφαίων στην Ευρώπη- με τη σημείωση ότι εκεί όλοι όσοι κάνουν τις βουτιές τους απολαμβάνουν τη θάλασσα και τη φύση χωρίς να υπάρχει κανένας θόρυβος που να τους αποσπά από την ξεκούραση και την απόλαυση.

Η παραλία Καστρί στη Σιθωνία, Χαλκιδική
Η παραλία Καστρί στη Σιθωνία, Χαλκιδική

Συγκεκριμένα, τη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας καταλαμβάνει η παραλία Καστρί στη Σιθωνία της Χαλκιδικής και τη δωδέκατη θέση η παραλία Μεσακτή στην Ικαρία. Επιπλέον, η δεύτερη και τρίτη φθηνότερη μέση ξενοδοχειακή τιμή μεταξύ των δεκαπέντε παραλιών συναντάται σε καταλύματα κοντά στις δύο ελληνικές παραλίες. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η παραλία Μεσακτή με ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο καταλύματος για την περίοδο από τις 24 έως τις 27 Αυγούστου που ξεκινάει από 57 ευρώ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η παραλία Καστρί με ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο καταλύματος για την περίοδο από τις 25 έως τις 29 Αυγούστου που ξεκινάει από 70 ευρώ.

Η παραλία Μεσακτή στην Ικαρία
Η παραλία Μεσακτή στην Ικαρία

H λίστα συμπληρώνεται με τρεις παραλίες στην Ισπανία και ξενοδοχειακές τιμές που ξεκινούν από 70,166 και 175 ευρώ, δύο παραλίες στην Ιταλία με ξενοδοχειακές τιμές από 88 και 102 ευρώ και από μία παραλία σε Γαλλία με τιμή από 121 ευρώ, Κροατία με τιμή από 50 ευρώ, Ολλανδία με τιμή από 95 ευρώ, Δανία με τιμή από 80 ευρώ, Γερμανία με τιμή από 88 ευρώ, Πορτογαλία με τιμή από 76 ευρώ, Ιρλανδία με τιμή από 80 ευρώ και Ισλανδία με τιμή από 98 ευρώ.

Οι ταξιδιωτικές προτιμήσεις

Με βάση έρευνα που διεξήγαγε η Trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ 1ης Απριλίου και 19 Ιουλίου για ταξίδια που έγιναν ή επίκεινται για το διάστημα μεταξύ 1ης Ιουλίου και 31 Αυγούστου, τα αποτελέσματα λένε ότι:

-οι Αμερικάνοι δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση φέτος σε προορισμούς του Νότιου Αιγαίου, του Ιονίου και της Κεντρικής Μακεδονίας

-οι Βρετανοί σε περιοχές του Νοτίου Αιγαίου, Ιονίου και της Κρήτης

-οι Σουηδοί σε προορισμούς της Κρήτης, του Ιονίου και του Νοτίου Αιγαίου

-οι Ρώσοι σε περιοχές του Νοτίου Αιγαίου, της Κρήτης και της Αττικής

-οι Σέρβοι δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση σε προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας, του Ιονίου και της Ανατολικής Μακεδονίας

-οι Ιταλοί σε περιοχές της Κρήτης, της Κεντρικής Μακεδονίας και του Ιονίου

-οι Γερμανοί σε προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου, της Κρήτης και της Κεντρικής Μακεδονίας

-οι Γάλλοι σε περιοχές της Κρήτης, του Νοτίου Αιγαίου και του Ιονίου.

Σημειώνεται ότι οι ταξιδιωτικές αναζητήσεις των Γάλλων για ελληνικούς προορισμούς στην υπό εξέταση φετινή περίοδο παρουσίασαν αύξηση κατά 33,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Παράλληλα, αύξηση κατά 30,9% παρουσίασαν οι αναζητήσεις των Βρετανών τουριστών, ενώ οι αναζητήσεις τωνΓερμανών εμφανίζονται αυξημένες κατά 17,5%.

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.