Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Οι λιτανείες ως κολλητική ταινία

Οι λιτανείες ως κολλητική ταινία

κουίκ

Η εικόνα που βλέπετε είναι από την περιφορά της εικόνας της Φανερωμένης στη Λευκάδα σήμερα. Μη με ρωτήσετε γιατί σήμερα, άλλωστε δεν τα ξέρω καλά τα ημερολογιακά των θρησκευτικών. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι δεν πρόκειται για κάποια αποκλειστικότητα, αφού την «είδηση» την έδωσε ο ίσιος ο Τέρενς Κουίκ στον λογαριασμό του στο twitter τονίζοντας μάλιστα ότι στη περιφορά είναι μαζί με τον «βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ». του οποίου το όνομα δεν αναφέρει.

Κοιτάς την εικόνα και αντιλαμβάνεσαι τον συνεκτικό ιστό μεταξύ των δύο κομμάτων που κυβερνούν. Αναρωτιέσαι-όπως έκαναν κι άλλοι στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης- αν ο «βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ» ήταν από τις εξαιρέσεις που έδωσαν θρησκευτικό όρκο στη ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Με τέτοια κατάνυξη τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί; Αλλά και πάλι, κάτι δεν πάει καλά στην εικόνα και σε όλη την κεντρική ιδέα.

Σκέφτομαι -εγώ που σέβομαι την πίστη των άλλων αλλά δεν ακολουθώ σχεδόν καθόλου το καθήκον ενός πιστού, λόγω αμφιβολιών που λένε-αν άνθρωποι που έρχονται από τόσο διαφορετικές αφετηρίες μπορεί να συμπράττουν και να παρακάμπτουν τις ιδέες τους. Αναρωτιέμαι ένα μεγάλο συντηρητικό, εθνοκεντρικό, πατριωτικό ακροατήριο, τι θα πει αύριο μεθαύριο που θα αφήσουμε τα οικονομικά και θα πρέπει να καταθέσουμε άποψη για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών; Τι θα πουν οι ιεράρχες που αν δεν έδωσαν ευθέως γραμμή έκλεισαν σίγουρα το μάτι στην μίξη που υποδηλώνει η φωτογραφία; Τι θα πει ο Σεραφείμ  και ο Αιγιαλείας;

Κάποια στιγμή θα σταματήσει ο αντιστασιακός αγώνας στα παλιά μνημόνια και η ευχή της Παναρίτη, σήμερα που… αρνήθηκε τη θέση στο ΔΝΤ(εδώ γελάνε), «να απαλλαγούμε από τον μνημονιακό ζυγό» δεν θα έχει πια αξία. Και μετά; Πώς θα εφαρμοστούν όσα δεσμευόμαστε, πώς θα συνεννοηθούν οι τόσο ετερόκλητοι; Ο Τέρενς Κουίκ ήταν στο Επικρατείας και δεν βγήκε, παρόλα ταύτα έγινε υπουργός…Επικρατείας, με ρόλο να συντονίζει το κυβερνητικό έργο(!). Την τελευταία φορά που είχε έρθει στο Αγρίνιο είχε πει ότι θα είναι ο… ένατος βουλευτής του νομού και τον διορθώσαμε ότι πρέπει να εννοεί πως θα είναι ο όγδοος, διότι μια βουλευτική έδρα πάει, πέταξε.

Έκτοτε έκανε και μια δυο ερωτήσεις για την περιοχή είναι αλήθεια. Και πέρασε και κάποιες φορές ξυστά, όπως καλή ώρα για αν πάει σήμερα στη Λευκάδα. Όλα γίνονται, ασφαλώς. Αλλά κάτι σε όλα αυτά δεν πείθει. Κάτι είναι παράταιρο. Και εφήμερο, συγκυριακό…

 

Γ.Σ.

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.