Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Οι μαθητές στείλανε το περιβαλλοντικό τους μήνυμα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA12ο ΔΗΜOTIKO ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Τριχωνίδα, Υγρότοπος Ζωής
Οι μαθητές στείλανε το περιβαλλοντικό τους μήνυμα

Μια ιδιαίτερη ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στο 12ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων (02/02) και με τίτλο «Τριχωνίδα, Υγρότοπος Ζωής».
Η επιτυχημένη εκδήλωση υλοποιήθηκε με την συμβολή του περιβαλλοντολόγου κ. Μαμάση Διονύση ενταγμένη στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος «Τριχωνίδα: Μια θάλασσα στην καρδιά της Αιτωλ/νίας» που υλοποιείται με συντονιστή τον υποδιευθυντή κ. Ηλία Κυρίο και την υποστήριξη του Συλλόγου Διδασκόντων.
Ο κ. Μαμάσης στην ομιλία του αναφορά έκανε στη Σύμβαση Ραμσάρ και στους καταχωρημένους ελληνικούς υγροτόπους διεθνούς σημασίας δίνοντας έμφαση στις λειτουργίες, τις αξίες αλλά και στις υπηρεσίες-αγαθά που προσφέρουν καθώς επίσης και στις έντονες ανθρωπογενείς επιβαρύνσεις. Παράλληλα εστίασε στην μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, τη Τριχωνίδα η οποία κατέχει σημαντική οικολογική αξία, εξαιτίας της ποικιλομορφίας των βιοτόπων και της πλούσιας βιοποικιλότητας.
Ο κ. Μαμάσης ειδικός σε θέματα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, σημειώνει «στόχος της περιβαλλοντικής εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα πιο ευάλωτα οικοσυστήματα που είναι οι υγρότοποι αποκτώντας γνώσεις οικολογικών εννοιών, υιοθετώντας ορθές περιβαλλοντικές στάσεις, προωθώντας κατάλληλα μηνύματα προστασίας των οικοσυστημάτων και διαμορφώνοντας κώδικα συμπεριφοράς γύρω από τα προβλήματα που αφορούν την ποιότητα του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της φύσης τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό/κοινωνικό επίπεδο».
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Χριστοδούλου Φώτιος ευχαρίστησε θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση σημειώνοντας ότι οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στείλανε το περιβαλλοντικό τους μήνυμα. Επίσης στο πρόγραμμα της εκδήλωσης οι μαθητές απάγγειλαν ποιήματα, τραγούδια και παρουσίασαν χορογραφία για το νερό και το περιβάλλον.
Αναφορά δραστηριότητας θα αποσταλεί στα γραφεία Σύμβασης Υγροτόπων Διεθνούς Σημασίας Ραμσάρ που εδρεύει στη πόλη Γκλάντ της Ελβετίας.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.