Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Οι ΜΚΟ, τα 5μηνα κι ο Κάρατζιτς!

…και ο γύψος στην Αιτωλοακαρνανία

5.1.2

Η ιστορία που παίζει από χτες για τη Βόνιτσα με όσα καταλόγισε η βουλευτής κ. Κανέλλη στη ΜΚΟ «Γέφυρες στον Κόσμο» χωρίς όμως να μιλήσει συγκεκριμένα, παρά γενικά για την πρακτική των «πεντάμηνων», έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών τώρα με το φαινόμενο των ΜΚΟ. Αυτές κατηγορούνται για 2,5 εκατομμύρια από δω, άλλα 2 από κει, για εξαπάτηση ακόμα και του Φούχτελ -που μάλλον σαν αντιστασιακή πράξη μοιάζει στο μυαλό πολλών- ή ακόμα και για διασπάθιση χρήματος που πήγαινε στα χέρια των φίλων του Κάρατζιτς του κατηγορούμενου για εγκλήματα πολέμου. Ο υποψήφιος δήμαρχος στη Βόνιτσα κ. Λιάπης περιμένει να μάθει αν έκανε καλά ή όχι που βοήθησε να απασχοληθούν 19 άτομα έστω για ένα διάστημα. Μάλλον θα του πουν διάφορα ΜΜΕ που διώχνουν κόσμο όποτε γουστάρουν ότι έπρεπε να τους αφήσει χωρίς, έστω προσωρινή, απασχόληση, για να μη…χαλάσουν οι εργασιακές ισορροπίες!

Το μόνο καλό, βέβαια από όλο αυτό είναι ότι θα καταλάβει ο κόσμος πως στην πραγματικότητα ΜΚΟ είναι και μια σειρά από ενώσεις, οργανώσεις, συλλογικότητες και υποκατάστατα συνδικαλισμού με ευφάνταστους τίτλους…Όλοι θέλουν να κάνουν μια δήλωση για τις ΜΚΟ αλλά για το ΙΓΜΕ που έχει μια τρύπα 60 εκατομμυρίων δεν έχουν να πουν κάτι γιατί είναι….δημόσιο. Ξέρετε ποιο είναι το ΙΓΜΕ: εκείνο που του λέγαμε ότι ο νομός έχει τον καλύτερο γύψο στον κόσμο και θα μπορούσε να στηρίξει μια βιομηχανία, κι εκείνο απαντούσε για 4 χρόνια ότι λείπει ο υπάλληλος που βάζει τις υπογραφές!

Τον καιρό πάντως που όλοι σαν μια ψυχή ήμασταν με τους αδερφούς μας Σέρβους και απαγορευόταν να θίξεις τα εγκλήματα του Αρκάν και του Μλάντιτς ακόμα και στις πιο προοδευτικές εφημερίδες, όλοι αυτοί ένιωθαν μια χαρά. Η κ. Κανέλλη ήταν η μόνη Ευρωπαία βουλευτής που υπερασπίστηκε τον Κάρατζιτς στο δικαστήριο, λέγοντας ότι οι επιτροπές για τα εγκλήματα που φτιάχτηκαν από την διεθνή παράγοντα ήταν ναζιστικές!

Πολλή από τη σημερινή ρητορική των διαφόρων αριστεροδέξιων υπερπατριωτών έχει τις ρίζες της σε εκείνη την εποχή. Στο Σύνταγμα έγινε εικονικό δικαστήριο το οποίο έκανε ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος! Και ο Πάγκαλος που σήμερα όλοι βρίζουν τότε έδινε τον τόνο λέγοντας ότι «είναι αφελείς όσοι νόμιζαν ότι θα επιτραπεί σε μουσουλμάνους να φτιάξουν δική τους κρατική οντότητα». Οι μόνοι που διαφοροποιήθηκαν από την παράνοια της στήριξης των «ομόδοξων αδερφών μας» ήταν ο χώρος του αναρχισμού, κάποιες εναλλακτικές ομάδες και μια μερίδα φιλελεύθερων-φιλοδυτικών για διαφορετικούς λόγους ο καθένας(προς τιμήν τους οι αναρχικοί π.χ δεν θέλαν να συμψηφίσουν τις νατοϊκές επιδιώξεις με τους Σέρβους παραστρατιωτικούς φονιάδες).

Κοινώς, για άλλη μια φορά αυτοί που φωνάζουν πιο δυνατά στην Ελλάδα είναι εκείνοι που έπρεπε να πέσουν στην πιο βαθιά περισυλλογή.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.