Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Οι ξένοι ερευνούν για επενδυτικές ευκαιρίες στα μέρη μας

Οι ξένοι ερευνούν για επενδυτικές ευκαιρίες στα μέρη μας

Περισσότεροι από 35 Πρέσβεις, Πρόξενοι, εμπορικοί και οικονομικοί ακόλουθοι ξένων κρατών που υπηρετούν στην Ελλάδα θα βρεθούν από τις 25 έως τις 28 Ιανουαρίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε μια επίσκεψη γνωριμίας με το οικονομικό και παραγωγικό προφίλ της περιοχής, τις επιχειρηματικές δυνάμεις της, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα ερευνητικά κέντρα.

Στόχος της παρουσίας των εκπροσώπων των ξένων αποστολών είναι η προβολή των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζει η Δυτική Ελλάδα και η ενίσχυση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας. Η επίσκεψη διοργανώνεται με την συνεργασία της «Invest in Greece», του φορέα που έχει συγκροτηθεί με αντικείμενο την προσέλκυση και υποδοχή ξένων επενδύσεων στη χώρα μας.

Σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος είχαν συνάντηση εργασίας με τους επικεφαλής των Επιμελητηρίων Αχαΐας (παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας και ο κ. Θανάσης Κούστας), Αιτωλοακαρνανίας (παρέστη ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής) και Ηλείας (παρέστη ο Πρόεδρος κ. Κώστας Νικολούτσος), με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό της επίσκεψης των Πρέσβεων και Προξένων και την από κοινού κατάρτιση του προγράμματος που αφορά στο σκέλος των επαφών με τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας.

«Για τέσσερις μέρες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των εκπροσώπων των ξένων Πρεσβειών. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ σημαντική ευκαιρία, οργανωμένα και αποτελεσματικά, να προβάλλουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, τις επενδυτικές ευκαιρίες στην περιοχή, τον δυναμισμό των επιχειρήσεων μας, των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ μας και των ερευνητικών μας κέντρων», τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που μια πολυμελής αποστολή Πρέσβεων, Προξένων και Ακολούθων επισκέπτεται την Δυτική Ελλάδα με στόχο αποκλειστικά την ενημέρωση και τον εντοπισμό επενδυτικών και εξαγωγικών ευκαιριών.

Η αποστολή των εκπροσώπων των ξένων Πρεσβειών θα φτάσει στην Πάτρα την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου και, μεταξύ άλλων, θα επισκεφθεί πρότυπες βιομηχανίες και βιοτεχνίες στην Αχαΐα ενώ αντίστοιχες επισκέψεις έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στην Αιτωλοακαρνανία και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στην Ηλεία.

«Η αποστολή των εκπροσώπων των ξένων Πρεσβειών θα έχει την ευκαιρία να συλλέξει στοιχεία για την οικονομική εικόνα της Δυτικής Ελλάδας και τις ευκαιρίες επενδύσεων στην περιοχή και ακολούθως να ενημερώσει επιχειρηματίες και αρμόδιους φορείς των ξένων χωρών. Στη σημερινή συγκυρία οι επενδύσεις και η τόνωση των εξαγωγών αποτελούν οξυγόνο για την οικονομία μας, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας και φυσικά την αύξηση της απασχόλησης που είναι μείζων στόχος», επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι κρίσιμη παράμετρος στην επίσκεψη των εκπροσώπων των ξένων Πρεσβειών θα είναι η παρουσίαση ευκαιριών για την εξαγωγή προϊόντων που παράγονται στην Δυτική Ελλάδα προς χώρες τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και προς τρίτες χώρες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.