Τετάρτη, 23 Ιουνίου, 2021

Οι οκτώ πρώτες παροχές της κυβέρνησης μέχρι τον Ιούνιο

Οι οκτώ πρώτες παροχές της κυβέρνησης μέχρι τον Ιούνιο

tsipras-maksimou-708_0Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και συγκεκριμένα όλα όσα θα πει αύριο το απόγευμα στις 7 στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της μαραθώνιας συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προγραμματικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα θα κινηθούν σε δύο επίπεδα, δύο πυλώνες, ένα βραχυπρόθεσμο και ένα μακροπρόθεσμο.

Ο πρώτος πυλώνας θα αφορά σε κάποια μέτρα που θα υλοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο, όσο δηλαδή και το «πρόγραμμα-γέφυρα» που ζητάει η κυβέρνηση από τους εταίρους και θα περιλαμβάνει κυρίως παροχές που θα αφορούν στην ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και ο δεύτερος θα αφορά τα επόμενα 3,5 χρόνια και αφορά παροχές με μεγαλύτερο δημοσιονομικό κόστος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άμεσες παροχές, όσες δηλαδή θα υλοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο, που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός αύριο από το βήμα της Βουλής είναι οι εξής:

επαναφορά 13ης σύνταξης για όσους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ
επιδότηση ενοικίου
δωρεάν ρεύμα για τους μη έχοντες
κάρτες σε ανέργους για τα μέσα μεταφοράς
κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
σαφάρι κατά της φοροδιαφυγής
ευνοϊκές ρυθμίσεις για την Εφορία

Αυτές που θα γίνουν αφού η κυβέρνηση υπογράψει το νέο «συμβόλαιο» με τους δανειστές είναι οι εξής:

σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ
σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

«Η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη από τη λαϊκή εντολή να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, επανεκκίνησης της οικονομίας και ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για ένα δίκαιο, απλό και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της διαπλοκής και τη δημιουργία μιας πιο αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης», έλεγαν χαρακτηριστικά πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου, περιγράφοντας τους τρεις άξονες στους οποίους θα κινηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, σημείωναν επίσης ότι οι προγραμματικές δηλώσεις που θα αναγνωστούν αύριο από τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι όλα όσα θα πει ο πρωθυπουργός και στις επαφές και τις διαβουλεύσεις που θα έχει με τους ξένους ηγέτες και αξιωματούχους. «Ο πρωθυπουργός μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και λέει ακριβώς τα ίδια είτε από το βήμα της Συνόδου Κορυφής, είτε μέσα από τη Βουλή. Επομένως, όσα θα ακούσουμε αύριο στη Βουλή θα είναι αυτά που θα ειπωθούν και στη Σύνοδο Κορυφής. Δεν θα υπάρξει διγλωσσία», σημείωναν με νόημα.

Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Αν και η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου ήταν προγραμματισμένο να κρατήσει δύο ώρες, τελικά μετατράπηκε σε…. μαραθώνιο, αφού ξεκίνησε στις 3 και ολοκληρώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα. Συνεπώς, με καθυστέρηση δύο και πλέον ωρών ξεκίνησε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.
iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.