Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Οι παππούδες αντέδρασαν στην εκκλησία για το όνομα και η βάπτιση δεν έγινε!

Οι παππούδες αντέδρασαν στην εκκλησία για το όνομα και η βάπτιση δεν έγινε!

Ως γνωστόν, σημείο τριβής και διενέξεων για πολλά ζευγάρια αποτελεί το όνομα που θα δώσουν στα παιδιά τους. Συνήθως βέβαια, τις περισσότερες φορές βρίσκεται η χρυσή τομή και εν τέλει τελείται το μυστήριο της βάπτισης με υποχωρήσεις και συμβιβασμούς εκατέρωθεν. Τι γίνεται όμως όταν το νήπιο διαβεί το κατώφλι της εκκλησίας και γύρω απ’ το όνομά του πλανάται ένα πέπλο μυστηρίου;

 Το περιστατικό που θα σας περιγράψουμε δεν είναι φανταστικό, αλλά άκρως αληθινό και συνέβη προ ημερών σε εκκλησία χωριού της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του agrinionews.gr, ένα εν διαστάσει ζευγάρι ετοιμαζόταν να βαπτίσει το παιδί του. Λίγα λεπτά πριν την τέλεση του μυστηρίου, ο ιερέας ζητά το έγγραφο που να βεβαιώνει ότι με τη σύμφωνη γνώμη αμφότερων των γονιών θα τελεστεί η βάπτιση. Στο εν λόγω κείμενο ο ένας εξ αυτών δήλωνε μεν ότι εξουσιοδοτεί τον άλλο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να βαπτιστεί το παιδί τους, δίχως όμως να ορίζει περαιτέρω λεπτομέρειες. Το γεγονός αυτό έβαλε σε υποψίες τον ιερέα, ο οποίος ενεργώντας ορθά κάλεσε το ζευγάρι στο γραφείο του.

 Εκεί τους ρώτησε εάν όντως συμφωνούν όχι μόνο για τη βάπτιση, αλλά και για το όνομα που επρόκειτο σε λίγο να δοθεί. Ο ένας εκ των συζύγων απάντησε ότι σαφώς και συναποφάσισαν τόσο για την τέλεση του μυστηρίου, όσο και για το όνομα το οποίο θα προερχόταν από την μεριά των δικών του γονιών . Για το δεύτερο όμως σκέλος της απάντησης εκφράστηκαν αντιρρήσεις από την άλλη πλευρά, η οποία ισχυρίστηκε πως ουδέποτε συμφωνήθηκε κάτι τέτοιο. Τελικά, μετά από αρκετό διάλογο βρέθηκε η λύση. Το ζευγάρι αποφάσισε να δώσει δύο ονόματα, ένα εκ των οποίων θα ήταν αυτό για το οποίο εκφράστηκαν επιφυλάξεις.

 Έλα όμως που λογάριαζαν χωρίς τους παππούδες της μιας πλευράς, οι οποίοι μόλις ενημερώθηκαν ότι δε θα είχαν τελικά την αποκλειστικότητα διαφώνησαν, βάζοντάς τα και με τους δύο γονείς, ενώ παράλληλα κατηγόρησαν και τον ιερέα γιατί οδήγησε την κατάσταση στη συναίνεση! Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν μια εικόνα έντονης αντιπαράθεσης εντός και εκτός της εκκλησίας, με αποτέλεσμα το μυστήριο να ακυρωθεί και τους καλεσμένους να επιστρέφουν στα σπίτια τους. Και σαν να μην έφτανε αυτό υπήρξε και συνέχεια. Η πλευρά των παππούδων που αντέδρασαν μαζί με το παιδί τους, έσπευσαν την ίδια ημέρα σε άλλη ενορία ζητώντας από τον ιερέα να βαπτίσει το νήπιο, δίχως φυσικά να έχουν την έγκριση τους ενός γονέα. Βέβαια, ο κληρικός αντιλήφθηκε αμέσως το ανέφικτο της πράξης και αρνήθηκε να τελέσει το μυστήριο.

Έτσι το παιδί παραμένει αβάπτιστο περιμένοντας να λυθεί το «κυπριακό» και να αποκτήσει κάποια στιγμή όνομα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.